Γόνιμη υπήρξε η συνάντηση που είχαν οι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με μέλη των διοικήσεων της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, και του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, μετά από πρόσκληση των φορέων.

ΟΕΒΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 2Η αξιοποίηση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, καθώς και του κάθετου άξονα Κομοτηνής-Βουλγαρίας, «που μέχρι στιγμής μόνο ζημίες ίσως αποφέρει», όπως είπε χαρακτηριστικά, τέθηκαν από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστη Βαφειάδη ως βασικοί άξονες για την ανάπτυξη του τόπου. Παράλληλα ο κ. Βαφειάδης προέβλεψε μια ακόμη χρονιά λουkέτων για την τοπική αγορά, κατέθεσε τη δυσφορία του επαγγελματικού κόσμου για τους αυξημένους ελέγχους, ενώ για πολλοστή φορά επανέλαβε την αντικειμενική αδυναμία των μισών και πλέον συναδέλφων του να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΑΕΕ.

Για «συνάντηση πολύ μεγάλης σημασίας με τους ενεργούς βουλευτές για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου που εδώ και έναν μήνα ταλανίζουν τους εμπόρους», έκανε λόγο η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κική Κωνσταντινίδου, διαμηνύοντας: «Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο».

«Δικαιολογημένες, μετά από τόσα χρόνια σκληρών πολιτικών», χαρακτήρισε τις ανησυχίες των επαγγελματιών το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, κάνοντας λόγο για μια «ειλικρινή συζήτηση».
Ο κ. Χαρίτου, μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα της επίσπευσης ενόψει της θερινής περιόδου, της άρσης της απαγόρευσης διέλευσης λεωφορείων από το συνοριακό σημείο Νυμφαίας-Μακάζα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη, Κράτος και Περιφέρεια ΑΜ-Θ να εντείνουν τους διασυνοριακούς ελέγχους για την πάταξη του παρεμπορίου.

Την αισιοδοξία του ότι μετά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς θα ανοίξει το θέμα της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδος, καθώς και ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα σημειωθεί ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, εξέφρασε ο βουλευτής κ. Μουσταφά Μουσταφά, γεγονός που όπως πρόσθεσε θα επιφέρει και θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Θετικός στη δημιουργία ειδικής φορολογικής ζώνης στην περιοχή, εμφανίστηκε ο έτερος βουλευτής κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, προσθέτοντας πως η τρέχουσα «διαμόρφωση ενός βιώσιμου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας και της τοπικής οικονομίας».