Με στόχο την … κατάκτηση του ενδιαφέροντος των Κρητικών αλλά και των τουριστών του νησιού για τη Θράκη, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης, σε συνεργασία με τον Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Κομοτηνής, και μετά από πρόταση του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης, πραγματοποιεί … απόβαση στο Ηράκλειο υπό τον τίτλο-σύνθημα «Γνωριμία της Θράκης στην Κρήτη».

Το βράδυ της Πέμπτης 7/7, στην πλατεία Δασκαλογιαννάκη, θα πραγματοποιηθεί θρακιώτικο γλέντι από τους Συλλόγους Θρακών Κομοτηνής και Θρακιωτών Κρήτης.

Την Παρασκευή 8/7, και ώρες 11:00-13:00, στην πλατεία Ελευθερίας, η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης θα στήσει εκθεσιακό κιόσκι, όπου θα προβάλλεται βίντεο με τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές της Θρακιώτικης γης, θα παρουσιαστούν προϊόντα 27 επιχειρήσεων, και θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Την Παρασκευή 8/7 το βράδυ, ο Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής θα δώσει το παρών στα «Αλικαρνάσσεια 2016», με τη συνοδεία του σχήματος «Επτάσημο» και του κορυφαίου σολίστα του κλαρίνου από τον Απαλό Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Παπαναστασίου, σε μια βραδιά αφιερωμένη στη Θράκη.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν ο Δήμος Κομοτηνής, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τα δύο επιμελητήρια της Ροδόπης.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό να προσελκύσουμε κόσμο στον τόπο μας ο οποίος έχει να επιδείξει τουριστικό ενδιαφέρον, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, έχει τα φόντα να διεκδικήσει αυξημένο μερίδιο επισκεψιμότητας όλες τις εποχές του χρόνου», σημειώνει ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, κ. Ανέστης Βαφειάδης.

Ο Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής συμπράττει δυναμικά με αποστολή 90 (!) ατόμων – εκ των οποίων οι 60 είναι χορευτές – και όπως τονίζει ο χοροδιδάσκαλος κ. Γιάννης Τζερνικούδης, «είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε ανάλογες σημαντικές πρωτοβουλίες».

Ο κ. Βαφειάδης υπογραμμίζοντας ότι οι δαπάνες των συμμετεχόντων στην αποστολή θα καλυφθούν εξ ιδίων, τονίζει και την απόφαση της ΟΕΒΕΣ να υποστηρίζει στο εξής τις αποστολές των τοπικών πολιτιστικών σωματείων ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεωρώντας ότι βήμα-βήμα μπορεί να «στηθεί» μια αποτελεσματική καμπάνια που θα πείθει όλο και περισσότερους επαγγελματίες να συνεργούν σε ανάλογες δράσεις με σκοπό το κοινό τοπικό συμφέρον.

Στο δικό του κάλεσμα ο Σύλλογος Θρακιωτών Κρήτης, δια του Προέδρου του και «εμπνευστή» της προσπάθειας, κ. Θεοδόση Αμπατζιάνη, αναφέρει:

Ο κ. Θεοδόσης Αμπατζιάνης.
Ο κ. Θεοδόσης Αμπατζιάνης.

«Γεύσεις και Εικόνες από τη Ροδόπη με αγάπη! Η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και ο Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ομορφότερη γωνιά της Ελλάδας! Ξεκινάμε την Πέμπτη 7/7 με θρακιώτικο γλέντι στην πλατεία Δασκαλογιαννάκη. Συνεχίζουμε την Παρασκευή 8/7, 11:00-13:00, στην Πλατεία Ελευθερίας, με κεράσματα των επαγγελματιών. Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο χώρος διεξαγωγής των «Αλικαρνασσείων 2016», το προαύλιο του 1ου δημοτικού σχολείου, πλημμυρίζει με μουσική και χορούς της Θράκης. Καλώς να ορίσετε!».