Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο – ντοκουμέντο που ανήρτησε διασώστης του ΕΚΑΒ, στο οποίο καταγράφεται ο «εγκλωβισμός» ενός ασθενοφόρου στον περιφερειακό δρόμο της Θεσσαλονίκης.

Την απρόσκοπτη κίνηση του ασθενοφόρου, που έχει κληθεί να επέμβει σε επείγον περιστατικό, εμποδίζουν τα αυτοκίνητα που κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

«Γι’ αυτό δεν πρέπει να μπαίνουμε στη ΛΕΑ!!!!! Πότε θα το καταλάβουμε αυτό??? Η ΛΕΑ είναι για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Σκεφτείτε αυτόν που περιμένει τη βοήθεια και αυτή αργεί να φτάσει….», υπογράμμισε ο διασώστης του ΕΚΑΒ, που δημοσιοποίησε το βίντεο, ενώ ακολούθησε πλειάδα επικριτικών σχολίων κάτω από την ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν άσκοπα τη ΛΕΑ τιμωρούνται με αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης και των πινακίδων του οχήματός τους, για δύο μήνες.

Γι' αυτό δεν πρέπει να μπαίνουμε στη ΛΕΑ!!!!! Πότε θα το καταλάβουμε αυτό??? Η ΛΕΑ είναι για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Σκεφτείτε αυτόν που περιμένει τη βοήθεια και αυτή αργεί να φτάσει….

Δημοσιεύτηκε από Nikos Gourtsas στις Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018