Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα καταστήματα της Κομοτηνής διαγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα για την πιο πρωτότυπη και όμορφη Χριστουγεννιάτικη βιτρίνα, σε μια πρωτοβουλία του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής.

Οι απονομές των βραβείων των τριών πρώτων καταστημάτων, έγιναν σε μια λιτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Για μια «ιδιαίτερη μέρα για τον Εμπορικό Σύλλογο», μίλησε η πρόεδρός του κ. Κική Κωνσταντινίδου, συμπληρώνοντας: «Βραβεύουμε τις τρεις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες και την προσπάθεια που έκαναν οι συνάδελφοι επαγγελματίες να στολίσουν τα καταστήματά τους, πρώτα για να προσελκύσουν καταναλωτικό κοινό, και δεύτερον γιατί είναι και μια προσπάθεια για να κάνουμε πιο όμορφη την πόλη μας, πιο τουριστική, πιο χρωματιστή, τουλάχιστον αυτές τις ημέρες των εορτών».

Οι διακριθείσες βιτρίνες επιλέχθηκαν από το κοινό μέσω του facebook, καθώς αυτός θεωρήθηκε «ένας δίκαιος τρόπος για να μπορούμε να έχουμε και ένα πιο καθαρό αποτέλεσμα», όπως σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου.

Το πρώτο βραβείο, που αντιστοιχεί και για πρώτη φορά σε χρηματικό ποσό 200 ευρώ, κέρδισε η βιτρίνα του «Βιβλιοχαρτοπωλείου Γιώργου Βαφειάδη».

Δεύτερη ωραιότερη βιτρίνα στις προτιμήσεις του κοινού, που έλαβε και ως δώρο μια εικόνα της Παναγίας, αναδείχθηκε αυτή του καταστήματος «Παιδικά-Βαπτιστικά Δια χειρός Μαντενίδη».

Τρίτη επιλογή στα «likes» του κόσμου, που έλαβε ως δώρο ένα διακοσμητικό ρόδι-γούρι, η βιτρίνα του «MOYO – Ενδύματα & αξεσουάρ – Αθηνά Γαρυφάλλου» (το βραβείο παρέλαβε ο κ. Γ. Κασάπης).

Τα βραβεία στους ιδιοκτήτες των ωραιότερων βιτρίνων, απένειμαν η κ. Κωνσταντινίδου, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ που στήριξε υλικά και οικονομικά την ενέργεια, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, και η πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής τουρισμού κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ενώ το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Αν. Βαφειάδης και ο πρόεδρος του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αργ. Αργυρόπουλος.