Βολές κατά της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, σχετικά με τη θέση της περί «αναγκαιότητας απλοποίησης» της διαδικασίας απαλλαγής των μαθητών από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία, και τη δήλωσή της «κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε».

Ενοχλημένος από τις σχετικές δηλώσεις της αρμόδιας υφυπουργού κ. Σίας Αναγνωστοπούλου, τη χαρακτήρισε…«κάποια κυρία», συμπληρώνοντας πως «πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου».

Όπως υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, «το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα. Αλλά στο Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουν παπάδες, αρχιερείς, αν δεν θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό που έχουμε, την ιστορία μας κ.λπ. Οι Έλληνες λοιπόν θα αποφασίσουν και αν το αποφασίσουν στην αλλαγή του Συντάγματος, τότε τα κουβεντιάζουμε πάλι».

Την ερχόμενη Τρίτη μάλιστα, αναμένεται συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον νέο υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, στην ατζέντα της συζήτησης εκ των πραγμάτων θα τεθεί και το θέμα των θρησκευτικών, με δεδομένη την αρνητική στάση της Εκκλησίας.