Τη νέα της φανέλα, στην οποία είναι τυπωμένος ο χάρτης του Πόντου και η φράση «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ», παρουσιάζει σήμερα στις 9 μ.μ. στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής, η ποδοσφαιρική ομάδα του Θρυλορίου Κομοτηνής ΠΑΕ Ποντίων.

Ανάλογη κίνηση και από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που μετονομάστηκε σε Απόλλωνα Πόντου, και του οποίου οι νέες φανέλες είναι αφιερωμένες στη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.  

https://www.facebook.com/fotini.thanou/videos/10210129539897259/

Το παρών θα δώσει ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων που θα τελέσει και τον αγιασμό του σωματείου ενόψει της νέα αγωνιστικής περιόδου, την παρουσίαση θα κάνει ο Στέφανος Τανιμανίδης, ιστορικός, συγγραφέας, επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού (πρόκειται για τον πατέρα του παρουσιαστή Σάκη Τανιμανίδη), ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Κακουλίδης θα κάνει μια ιστορική αναφορά με επίκεντρο τη νέα εμφάνιση της ΠΑΕ Ποντίων.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς η πρωτοβουλία της ομάδας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Οι φίλαθλοι φάνηκε οτι επικροτούν την ενέργεια, τοπικοί παράγοντες του ποδοσφαίρου κράτησαν και συνεχίζουν να κρατούν αποστάσεις, ενώ την ενόχλησή του και τον εκνευρισμό του δεν έκρυψε ο τουρκόφωνος Τύπος (είναι χαρακτηριστικό σχετικό δημοσίευμα της Birlik).

Μιλώντας στο pontos-news.gr ο Μιχάλης Κακουλίδης εξήγησε ότι η ομάδα μπορεί άνετα να εμφανιστεί στο γήπεδο με τη συγκεκριμένη φανέλα, διότι δεν φέρει πολιτικά και ρατσιστικά μηνύματα, ενώ με βάση τους διεθνείς κανονισμούς της FIFA, στα γήπεδα απαγορεύονται η πολιτική, ο ρατσισμός και η πρόκληση της απέναντι πλευράς.

“Έχει τον χάρτη του Πόντου, την πατρίδα μας δηλαδή, όπως είναι και το όνομά μας”,

Ο κ. Στέφανος Τανιμανίδης.

αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων, και συνεχίζει: “Αν προβληματίζει ο χάρτης, πρέπει να προβληματίζει και το όνομά μας. Εμείς έχουμε πάρει άδεια από την ΕΠΟ και από το Πρωτοδικείο, με το όνομα αυτό, ΠΑΕ Ποντίων. Όποιος θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις ας κάνει προσφυγές στα αρμόδια όργανα και το θέμα θα συζητηθεί εκεί”.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης κ. Μάνος Γαβριηλίδης, σύμφωνα το pontos-news.gr τόνισε ότι “η Ένωση θα δει πώς θα κινηθεί από τη στιγμή που η ομάδα θα φορέσει τη φανέλα σε αγώνα”.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κακουλίδης γνωστοποίησε: “Καθώς το θέμα έχει πάρει διαστάσεις που δεν περιμέναμε, και επειδή το DNA μας είναι καταγωγής Καρς Πόντου,

Ο κ. Μιχάλης Κακουλίδης.

ανακοινώνουμε οτι καθιερώνουμε πλέον το έμβλημά μας σε όλα τα στοιχεία της ομάδος μας με την έγκριση του Πρωτοδικείου, σε σφραγίδα, έντυπα επικοινωνίας, ποδοσφαιρική εμφάνιση, φόρμες αποστολής, μπλουζάκια αποστολής, και στα γραφεία μας”.

Πρόσκληση έχουν λάβει και τα ποντιακά σωματεία της Θράκης προκειμένου να συμμετάσχουν παρουσιάζοντας ποντιακούς χορούς, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον πολεμικό χορό Σέρα από άγημα επίλεκτων Ποντίων χορευτών.