• «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, τη Δευτέρα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν θα έχουμε τίποτα απολύτως να χωρίσουμε».

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, διοργάνωσε η τοπική Πρωτοβουλία Πολιτών υπέρ του «όχι» ενόψει του δημοψηφίσματος, η οποία εκτός από συναυλία με τους Θανάση Γκαϊφύλλια και Σγουρή Μαργαρίτη, περιλάμβανε και ζωντανή αναμετάδοση της μεγάλης συναυλίας γνωστών καλλιτεχνών που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, και στην οποία χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Την Κυριακή δεν αποφασίζουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας εμφατικά ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί οτι θα αποκόψει την Ελλάδα από τον φυσικό της γεωγραφικό χώρο». Εξάλλου, όπως με νόημα πρόσθεσε, «η Ελλάδα ήταν, είναι, και θα είναι, η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να ξεπεράσουν «τον φόβο και τους εκβιασμούς», και να ψηφίσουν «με νου και καρδιά, με ηρεμία και αποφασιστικότητα, περήφανο όχι», τονίζοντας συνάμα πως «όχι στον διχασμό», θα πρέπει να είναι και η απάντηση την επόμενη μέρα απέναντι σε οποιαδήποτε ετυμηγορία του λαού. Ενός λαού, που όπως υπογράμμισε, «επιστρέφει τα τελεσίγραφα».

Καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός, διαμήνυσε: «Στην τρομοκράτηση απαντάμε με το πιο δυνατό όπλο: Το δίκιο! Το δίκιο είναι με το μέρος μας και γι’ αυτό θα νικήσουμε».

PHOTO STORY