Την πλήρη ικανοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού του Σισμανόγλειου Νοσοκομείο για την ευτυχή έκβαση της υπόθεσης ανέγερσης ενός νέου και σύγχρονου νοσηλευτικού ιδρύματος στην Κομοτηνή, εξέφρασε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του προς τους κ.κ. Παύλο Πολάκη, Ανδρέα Δρακόπουλο και Ρέντσο Πιάνο, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Αλέξανδρος Σπανός.

Απευθυνόμενος, κατά πρώτον, στον κ. Δρακόπουλο, χαιρέτησε τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα ίδρυμα «το οποίο σήμερα στηρίζει σε όλη την επικράτεια το Εθνικό Σύστημα Υγείας». «Δε βρίσκουμε τα λόγια να σας ευχαριστήσουμε γι’ αυτό το δώρο ζωής που προσφέρατε στην τοπική κοινωνία», υπογράμμισε, «μια κοινωνία που να είστε σίγουρος ότι θα στοιχηθεί πίσω από αυτό το μεγάλο εγχείρημα, πίσω από αυτό το όνειρο ζωής». «Φυσικά, με μια σύνθεση δυνάμεων», προσέθεσε, «όπως με τη μαεστρία του Ρέντσο Πιάνο, με την επικουρία του διοικητή μας, του κ. Πλωμαρίτη, και φυσικά κάτω από τη σκέπη του Υπουργείου Υγείας».

Στο σημείο αυτό καλωσόρισε και τον κ. Πολάκη, ενώπιον του οποίου αναγνώρισε ότι το Νοσοκομείο της Κομοτηνής τα δύο-τρία τελευταία χρόνια αρχίζει και στέκεται με αξιοπρέπεια στα πόδια του. Αναφερόμενος δε στην προοπτική ανέγερσης νέου Νοσοκομείου, παρατήρησε ότι «στη θέση της Κομοτηνής σήμερα θα ήθελαν να βρίσκονται και πολλές άλλες πόλεις», για να επισημάνει ότι οι θετικές εξελίξεις για την πόλη μας «είναι απότοκο των δικών σας ενεργειών και προσπαθειών, που αναδείξατε τον συγκεκριμένο στόχο ως ένα μείζον, εθνικό ζήτημα της περιοχής».

Καταληκτικά, ο κ. Σπανός υπογράμμισε ότι «σήμερα σαν τοπική κοινωνία αισθανόμαστε πολύ πιο πλούσιοι. Και ο λόγος δεν είναι ότι σε λίγο θα αποκτήσουμε ένα πρότυπο νοσοκομείο. Ο λόγος είναι ότι αποκτήσαμε σήμερα σπουδαίους φίλους και σπουδαία στηρίγματα. Κι αυτά είναι το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και η αρωγή και η αλληλεγγύη του Παύλου Πολάκη».

Δείτε απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής: