Μια πανηγυρική βραδιά που θα συνδυάζει την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση με ανταγωνιστικές εκπτώσεις και δελεαστικές προσφορές των καταστημάτων, υπόσχονται ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης, στο πλαίσιο της πρώτης «Λευκής Νύχτας» που συνδιοργανώνουν στις 25 Σεπτεμβρίου, με τη σύμπραξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, του Δήμου Κομοτηνής και της Ι.Μ. Μαρωνείας & Κομοτηνής, καθώς και την υποστήριξη των δύο τοπικών poster_outlines-page-001Επιμελητηρίων και τη συνέργεια των σωματείων ένδυσης-υπόδησης, ζαχαροπλαστών, ηλεκτρολόγων, ιδιοκτητών ταξί, αλλά και της Αναπτυξιακής Ροδόπης.

Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί ταυτόχρονα, από τις 6 μ.μ. ως τα μεσάνυχτα, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, στον πεζόδρομο της Μ.Μ. Βασιλείου και στην οδό Ερμού, και περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, διαγωνισμούς χορού, αθλητικές επιδείξεις και ζούμπα πάρτι, εργαστήρι εικαστικών, έκθεση φωτογραφίας, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, ξεναγήσεις στο μουσείο Σκουτέρη και στο Εκκλησιαστικό μουσείο.

Στόχος της ενέργειας σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, είναι «να ζωντανέψει η πόλη, να βγει ο κόσμος για ψώνια, διασκέδαση και κοινωνικές σχέσεις», και ακόμη, «να αναδειχθεί το εμπορικό κέντρο της Κομοτηνής ως η καρδιά της αγοράς της Θράκης και των γειτονικών χωρών».

Η πρωτοβουλία, που συγχρονίζεται με τις εκδηλώσεις της Ροδόπης του Φεστιβάλ Πολιτισμού VIA EGNATIA της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κατά τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστη Βαφειάδη, αφενός θα προσφέρει στιγμές χαλάρωσης από το άγχος της καθημερινότητας, και αφετέρου θα συμβάλλει στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης της τοπικής αγοράς.

Απώτερος σκοπός των διοργανωτών, είναι η θεσμοθέτηση της δράσης.