Τον 1ο Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου «Drama Wine Trial», στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεων της «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 2017», που θα έχει και φιλανθρωπικό σκοπό, διοργανώνει στις 21 Μαΐου η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αδριανής, του ΣΔΥΔ Drama Runners, του Συλλόγου «Αλκυόνη», του Συλλόγου «Λάμψη», του Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας, του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας, της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δράμας, του ΙΕΚ Νοσηλευτικής Δράμας, του ΕΔΕΟ Δράμας, του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και βέβαια της Ένωσης Οινοπαραγωγών Δράμας.

Ο αγώνας συνιστά την πρώτη προσπάθεια ανάδειξης των αμπελώνων και των οινοποιίων της ηδωνικής Γης της Δράμας.

Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ανοιξιάτικη φύση της αμπελοπαραγωγού Γης, και να περάσουν μέσα από τα οινοπαραγωγά κτήματα και οινοποιία σε έναν αγώνα 12 χιλιομέτρων ήπιων χαρακτηριστικών που απευθύνεται σε όλους τους δρομείς άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτου επιπέδου – μπορούν να συμμετάσχουν και νεαρότεροι δρομείς με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

(VIDEO) Ένα "Trial-Μέθεξη", στην οινοπαραγωγό γη της ΔράμαςΗ διαδρομή θα ακολουθήσει κυκλική πορεία· οι κλίσεις είναι ήπιες και η συνολική υψομετρική ανάβαση ανέρχεται σε περίπου 140 μέτρα. Συγκεκριμένα: Η εκκίνηση δίνεται μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα Αδριανής με κατεύθυνση ανατολικά, και διασχίζοντας το γραφικό χωριό κατευθυνόμαστε προς το πρώτο οινοποιείο που θα διέλθουμε, το οινοποιείο Μανωλεσάκη «Γέννημα Ψυχής». Περνούμε μέσα από αυτό και κατ’ ευθείαν κατηφορίζουμε προς τη γέφυρα του χειμάρρου, για να ανηφορίσουμε στη συνέχεια μέσα από αμπελώνες προς το οινοποιείο «Νίκου Λαζαρίδη». Περνούμε μέσα από το κτήμα και συνεχίζουμε με κατεύθυνση πλέον δυτικά, διαμέσου αμπελώνων, για να κατηφορίσουμε από χωματόδρομο και να διασχίσουμε κάθετα τον χείμαρρο. Συνεχίζουμε σε αγροτικούς δρόμους ήπιας κλίσης και στη συνέχεια σε μονοπάτι για να φτάσουμε στο επόμενο οινοποιείο, το «Οινογέννεσις». Περνούμε μέσα από αυτό και παίρνουμε πλέον την πορεία επιστροφής προς την Αδριανή και περνώντας από χωματόδρομους και αμπελώνες, κατευθυνόμαστε στο οινοποιείο «Κώστα Λαζαρίδη». Διερχόμαστε μέσα από τον χώρο παραγωγής και τα εντυπωσιακά κελάρια του, και μπαίνουμε για το τελευταίο μας χιλιόμετρο στον οικισμό για να τερματίσουμε στο σημείο απ’ όπου είχαμε ξεκινήσει.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

 • Εκκίνηση και Τερματισμός: Κτίριο Κοινότητας Αδριανής.
 • Ώρα έναρξης: 11 π.μ.
 • Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν τη μέρα του αγώνα στη γραμματεία που θα λειτουργήσει στον χώρο εκκίνησης από τις 8:30 έως τις 10:00.
 • Φιλανθρωπική Συμμετοχή: κάθε δρομέας καταβάλλει το ποσό των 5 ευρώ το οποίο θα διατίθεται εκείνη την ημέρα στους εκπροσώπους των Συλλόγων «Αλκυόνη» και «Λάμψη».

-Σύλλογος Αλκυόνη: Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων & φίλων ατόμων με αυτισμό Νομού Δράμας.
-Σύλλογος Λάμψη: Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.

 • Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως και ιατρική* κάλυψη με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντικών φορέων υγείας.
 • Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο και δύο σταθμοί τροφοδοσίας. Προσοχή: Παρακαλούνται οι δρομείς να αφήνουν τα πλαστικά μπουκάλια-ποτήρια, πλησίον του σταθμού, σεβόμενοι το περιβάλλον και για να είναι εύκολη η συλλογή τους, ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση.
 • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε δύο ώρες από την ώρα εκκίνησης. Μετά το πέρας του χρονικού ορίου η διοργάνωση θα προβεί σε απελευθέρωση των οδών και κλείσιμο των σταθμών τροφοδοσίας.
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα: Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Για τον λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών. Προσοχή: Ο χρόνος τους δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα, εάν δεν έχουν το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο επάνω τους και αν δεν περνούν πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.
 • Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων, αποδυτήρια, τουαλέτες: Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στον χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μη φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων. Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα παρέχεται η δυνατότητα αποδυτηρίων και τουαλετών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.
 • Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.
 • Παροχές:

-Αριθμός συμμετοχής εσώκλειστος σε φάκελο με τέσσερις παραμάνες.
-Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και έκδοση αποτελεσμάτων μετά το πέρας του αγώνα.
-Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα μοναδικό αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα, σε όλους τους συμμετέχοντες
-Νερό και τοπικά εδέσματα.

*Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν/καμία αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6951939767.