νοσοκομείο-ΚομοτηνήςΤρία διαγνωσμένα περιστατικά προσβολής από τον ιό του δυτικού Νείλου, νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Κομοτηνής το τελευταίο δίμηνο, και ένα από αυτά απεβίωσε. Πιο συγκεκριμένα, κατέληξε μια 82χρονη με επιβαρυμένη υγεία, ένας 81χρονος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση, και ένας 53χρονος ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο.

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον Δ/ντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, Dr Γεώργιο Πατλάκα, από το σύνολο των ατόμων που θα τσιμπηθούν από το επίφοβο κουνούπι, μόνο το 20% θα εκδηλώσει συμπτώματα, και εξ αυτών, βασικές βλάβες θα παρουσιάσει μόλις το 1%, ειδικά αν πρόκειται για ηλικιωμένο ή βεβαρημένο από άλλες σοβαρές ασθένειες οργανισμό.

Ο κ. Πατλάκας αποσαφηνίζει ότι ο ιός του δυτικού Νείλου δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, γι’ αυτό και τα άτομα που προσβάλλονται, νοσηλεύονται σε κανονικούς θαλάμους όπως όλοι οι ασθενείς.

Τέλος, ο κ. Πατλάκας, επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα για προληπτικά μέτρα από τις αρχές, αλλά και τη σημασία των ατομικών μέτρων προστασίας.

Την ίδια ώρα, σε εγρήγορση βρίσκονται οι τοπικές υγειονομικές αρχές, με συνεχείς ελέγχους των εστιών συγκέντρωσης κουνουπιών.