– “Από τις 481 οργανικές θέσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, είναι καλυμμένες μόνο οι 338!”.

– “Φυλάμε τις … φυλακές, φυλάμε τα δικαστήρια, η διμοιρία μας είναι περιπλανώμενη, διατίθενται υπέρογκες αστυνομικές δυνάμεις για χαμηλής έντασης συμβάντα, και την ίδια ώρα δεν υπάρχει δυνατότητα αστυνόμευσης στην πόλη!”.

Την εντονότατη διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (Ε.Α.Υ.) Ροδόπης, σχετικά αφενός με τη συνεχιζόμενη, καταλυτική υποστελέχωση των υπηρεσιών της τοπικής Αστυνομικής Δ/νσης, και αφετέρου με τη μη ορθή διαχείριση του αστυνομικού προσωπικού αλλά και τη μη σωστή αξιολόγηση των πληροφοριών που περιέρχονται στις υπηρεσίες, εξέφρασε για μία ακόμη φορά η Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Σταυρούλα Τζατζανά.

Σχολιάζοντας την περιορισμένη παρουσία συναδέλφων της στις εργασίες της 22ης τακτικής γενικής συνέλευσης της Ε.Α.Υ. Ροδόπης, η κ. Τζατζανά σημείωσε πως «είναι η πρώτη φορά που η αίθουσά μας παρουσιάζει τέτοια εικόνα», και συμπλήρωσε σε υψηλούς τόνους: «Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ενδεχόμενη αδιαφορία συναδέλφων, αλλά και σε μια ακόμη μη ορθή αξιολόγηση και διαχείριση πληροφοριών. Ενόψει μιας κινητοποίησης του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι πληροφορίες μιλάγανε όπως κάθε φορά για πλήθος κόσμου που θα έρθει στην Κομοτηνή και θα δημιουργήσει θέματα και αντιδράσεις, κάτι που κατά την άποψη της διοίκησης χρήζει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό αστυνομικών. Και όπως κάθε φορά στο τέλος διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για μια μικρή κινητοποίηση, έτσι και σήμερα, με βάση τις πληροφορίες, διατέθηκαν ογδόντα αστυνομικοί από τη Ροδόπη καθώς και δυνάμεις από γειτονικούς νομούς για μια διαμαρτυρία τριάντα ατόμων».

Συνεχίζοντας, τόνισε εμφατικά: «Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, έναντι 481 οργανικών θέσεων – μετά και την κατάργηση 36 θέσεων – λειτουργεί με 338 οργανικές θέσεις. Αν συνυπολογίσουμε και τις αποσπάσεις, τη μετακίνηση της διμοιρίας μας ανά τη βόρεια Ελλάδα περισσότερες από τις μισές ημέρες του μήνα, την καθημερινή φύλαξη με δέκα αστυνομικούς και τρία περιπολικά των φυλακών Κομοτηνής μολονότι πρόκειται για ένα ασφαλές κτίριο εντός της πόλης, καθώς και τη φύλαξη με πέντε αστυνομικούς ημερησίως του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής, αντιλαμβάνεστε το γιατί δεν υπάρχει επαρκές αστυνομικό προσωπικό, το γιατί δεν βλέπετε στους δρόμους της πόλης περιπολικό της Τάξης, της Ασφάλειας και της Τροχαίας, το γιατί για πολλές περιοχές στην περιφέρεια της Κομοτηνής δεν μπορεί να βγει ούτε ένα περιπολικό στο 24ωρο, αλλά και το τι συνεπάγεται όλη αυτή η κατάσταση για τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών».