Από αριστερά: Ι. Παπαδόπουλος (χοροδιδάσκαλος), Κ. Αντωνίου (επικεφαλής τεχνικής ομάδας χοροδιδασκάλων), Ν. Τσιναρέλης (αντιπρόεδρος), Ι. Αλμπανίδου (πρόεδρος), Σ. Παρασκευαΐδης (υπεύθυνος τμήματος χορωδίας), Σ. Πυραλεμίδου (χοροδιδάσκαλος και διδάσκουσα κεντήματος), Μ. Παρασκευούδη (μέλος Δ.Σ.).

– Φιλοτέχνες με όραμα.

«Όνειρο ζωής» χαρακτήρισε τη νεοσύστατη Στέγη Πολιτισμού Παράδοσης και Λαογραφίας Κομοτηνής, «Φιλοτέχνες», η πρώτη Πρόεδρός της κ. Ιωάννα Αλμπανίδου, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την επίσημη παρουσίαση του συλλόγου. «Αγαπάμε με πάθος τον τόπο μας, και οι ιδέες, οι σκέψεις και οι στόχοι μας, συναποτελούν την υπόσταση των «Φιλοτεχνών», μέσα από τον οποίο φιλοδοξούμε με πράξεις να φέρουμε αποτελέσματα και συμβολή σε αυτό που λέγεται «πολιτισμός» στον τόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας δυναμικά πως «οι “Φιλοτέχνες” ήρθαν για να μείνουν».

Ήδη οι «Φιλοτέχνες» λειτουργούν τέσσερα τμήματα (τα μαθήματα γίνονται στο κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου της ΔΕΗ δίπλα στην Πολιτιστική Κίνηση, και στο 3ο Δημοτικό):

– Παραδοσιακού χορού.

– Χορωδίας.

– Κεντήματος.

– Γυμναστικής

DSC_000011Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και είναι δωρεάν· γίνονται καθημερινά 6—9 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου επί της Θέμιδος 10 (δίπλα στον ρ/σ/Δίαυλος), και στο τηλέφωνο 2531070020. Γίνονται δεκτοί όλοι οι ενδιαφερόμενοι από 6 ετών και άνω, κάθε επιπέδου, και το μηνιαίο κόστος συνδρομής είναι 8 ευρώ.

«Είμαστε τρελά ερωτευμένοι με αυτό που κάνουμε», τόνισε ο επικεφαλής των χοροδιδασκάλων κ. Κυριάκος Αντωνίου, ο οποίος επενδύει στο μεράκι της ομάδας και στο οικογενειακό κλίμα. «Με ταπεινότητα και προσπάθεια, σύντομα θα παρουσιάσουμε δείγματα της δουλειάς μας», επισήμανε ο υπεύθυνος του τμήματος χορωδίας, κ. Σάββας Παρασκευαΐδης. Η Σοφία Πυραλεμίδου ανέφερε πως «η δημιουργικότητα και η διατήρηση της παράδοσης» είναι τα βασικά στοιχεία του τμήματος κεντήματος, υπεύθυνη του οποίου είναι η Χρυσούλα Πυραλεμίδου.

Οι «Φιλοτέχνες» έχουν αρκετά σχέδια εκδηλώσεων και επιδείξεων, και η πρώτη τους επίσημη εμφάνιση αναμένεται τα Χριστούγεννα. Στο μεταξύ, έχουν ήδη καταθέσει και πρόταση στο πρόγραμμα LEADER της τοπικής Αναπτυξιακής Εταιρείας, για την ανάδειξη του «Μονοπατιού της Παναγίας Φανερωμένη Βαθυρρύακος», θέλοντας να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή. Την πρωτοβουλία εξήγησε ο αντιπρόεδρος κ. Νικος Τσιναρέλης.