– «Είμαι σαφώς κατά του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας».

Τη ρητή του θέση κατά του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, εξέφρασε από την Κομοτηνή όπου περιόδευσε, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης. «Λαός και Εκκλησία για εμάς τους Ορθοδόξους είναι ένα πράγμα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, και διερωτώμενος «πως επομένως μπορούν να διαχωριστούν;», σχολίασε πως τα περί διαχωρισμού αποτελούν προτεσταντικές απόψεις.

Ταυτόχρονα ο κ. Γεωργιάδης, θίγοντας την απουσία χριστιανού Βουλευτή στη Ροδόπη μετά την εκλογή τριών μουσουλμάνων βουλευτών στις τελευταίες εκλογές, κατέθεσε τη βούλησή του να ασχοληθεί με τα τοπικά ζητήματα σα να πρόκειται για την εκλογική του περιφέρεια, σημειώνοντας εμφατικά «να με θεωρείτε δικό σας βουλευτή».

Ερωτηθείς για τις εντάσεις στο κόμμα της ΝΔ ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας ανάδειξης νέου Προέδρου, έστειλε μήνυμα ενότητας, και σε όσους προβλέπουν διάσπαση του κόμματος, απάντησε «θα τους διαψεύσουμε και θα τους εκπλήξουμε».

Στη συνάντησή του με τον τοπικό Ιεράρχη, συνοδευόμενος και από τον πρόεδρο Ντίνο Μορφακίδη και στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό στην Εκκλησία, και εσείς εδώ επιτελείται και έναν ρόλο ευρύτερο για τον τόπο. Θεωρώ αδιανόητο να κάνω αυτή την πολιτική εκστρατεία χωρίς την ευλογία της Εκκλησίας».