[VID] Χαρίτσης: “Τελειώνει ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης Μητσοτάκη”

[VID] Χαρίτσης: "Τελειώνει ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης Μητσοτάκη".
Screenshot_31

«Ο  ελληνικός λαός πληρώνει το τίμημα της ιστορικής οπισθοχώρησης που εκπροσωπεί αυτή η κυβέρνηση. Οπισθοχώρηση στην οικονομία, οπισθοχώρηση στη Δημοκρατία», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Χαρίτσης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2023, ως Ειδικός Εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Από τη μία, διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας, ενεργειακή φτώχεια, καθημερινός φόβος για τον λογαριασμό του ρεύματος και την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ.  Και από την άλλη, θεσμική εκτροπή, ασφυκτικός έλεγχος της ενημέρωσης, ευτελισμός κάθε έννοιας κράτους δικαίου, λογοδοσίας και πολιτικής ευθύνης» πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το τσουνάμι της ακρίβειας με χάρτινα φράγματα, όπως το καλάθι του νοικοκυριού, και επιμένει στην επιδότηση της αισχροκέρδειας στην αγορά ενέργειας» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «8 δισ. κόστισαν μόνο για το 2022 οι αδιέξοδες επιδοτήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο. Το αποτέλεσμα; Η χώρα εξακολουθεί να κάνει πρωταθλητισμό στο κόστος ενέργειας, οι τιμές των προϊόντων ανεβαίνουν διαρκώς, και μόνοι κερδισμένοι είναι οι ενεργειακοί πάροχοι» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους «κυβερνητικούς πανηγυρισμούς περί «ανάπτυξης» και έκρηξης των επενδύσεων» ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «ο κυβερνητικός στόχος για αύξηση των πραγματικών επενδύσεων κατά 23,4% το 2022 έναντι του 2021, περιορίζεται τελικά στο 10%. Ενώ οι στόχοι για την ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης καταρρέουν για μία ακόμη χρονιά». Παράλληλα υπογράμμισε: «Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε επενδύσεις με φτωχά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Υπάρχει υπεραντιπροσώπευση των κατασκευών, του real estate και του τουρισμού, ενώ οι πραγματικά παραγωγικές επενδύσεις που αυξάνουν την εγχώρια παραγόμενη αξία πχ στη βιομηχανία, στη μεταποίηση, στην αγροδιατροφή, είναι ελάχιστες».

«Ο αποκλεισμός των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι πλέον ξεκάθαρος. Τα πρώτα 455 εκατ. από τα 12,8 δισ. των χαμηλότοκων δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης πάνε σε μόλις 13 επιχειρηματικούς ομίλους. Γι’ αυτό εμείς μιλάμε ξεκάθαρα για αναθεώρηση και ανακατεύθυνση πόρων», υπενθύμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Ποιους μπορεί να αφορά η ανάπτυξη, με μια κυβέρνηση που όχι μόνο αδιαφορεί για την αύξηση των ανισοτήτων, αλλά ουσιαστικά τροφοδοτεί αυτές τις ανισότητες με την πολιτική της;», τόνισε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε:

«Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι πρωτίστως κοινωνική. Στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ είδαμε τη συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας και μια άνευ προηγουμένου επίθεση στη νεολαία. Και στην Υγεία μας γυρίζει 40 χρόνια πίσω, στην προ-ΕΣΥ περίοδο. Εκεί που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ δύσκολες συνθήκες, θέσπισε την δωρεάν περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, η κυβέρνηση της ΝΔ την καταργεί ακόμα και για τους ασφαλισμένους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κληθεί, όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν, να ηγηθεί της συλλογικής προσπάθειας της ελληνικής κοινωνίας για έξοδο από την κρίση. Με ένα πρόγραμμα που θα βάλει φρένο στην ακρίβεια και την ίδια στιγμή θα ανοίγει το δρόμο για τις ριζικές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η εποχή μας» δήλωσε ο Ειδικός Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Με τη διαμόρφωση δημόσιων εργαλείων σε στρατηγικούς τομείς, όπως το τραπεζικό σύστημα και η ενέργεια και με την αποφασιστική αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους. Και με μια ολοκληρωμένη Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική που θα ανακατευθύνει τους διαθέσιμους πόρους για την παραγωγή εγχώριας προστιθέμενης αξίας και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στην πραγματική οικονομία».

«Η ελληνική κοινωνία αξίζει μια νέα ελπίδα, μια νέα προοπτική, μια νέα αρχή. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί πολιτική αλλαγή», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood