[VID] Χαρίτσης: “Ένα click away από τον αφανισμό, μικρομεσαίοι και αυτοαπασχολούμενοι”

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τη κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις "πρωτοφανείς δυνατότητες που διαθέτει",  όπως "την άρση των δημοσιονομικών περιορισμών, το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για κρίσεις όπως η σημερινή, την πρωτοφανή ένεση ρευστότητας που παρέχει η ΕΚΤ, το Ταμείο Ανάκαμψης και την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και κάθε εθνικής επιβάρυνσης στα ευρωπαϊκά προγράμματα».
Screenshot_589

«Βαθιά ιδεοληπτικό», χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό για το 2021, ο Βουλευτής και Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «από την αρχή επέλεξε να μην στηρίξει την κοινωνία».

«Περιοριστήκατε σε ημίμετρα, αναστολή κάποιων υποχρεώσεων για μερικούς μήνες, και νέο δανεισμό για επιχειρήσεις ήδη χρεωμένες μέχρι τον λαιμό, ενώ αφήσατε τον τουρισμό, το λιανεμπόριο, την εστίαση, εντελώς εκτεθειμένους στην κρίση, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη 2η χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τις απώλειες εισοδήματος και στη χειρότερη ύφεση στην Ευρώπη για το 3ο τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat», τόνισε ο κ. Χαρίτσης, και συμπλήρωσε: «Ενώ σε όλη την Ευρώπη έχουν σημειωθεί σημαντικές μετατοπίσεις στην κατεύθυνση της κρατικής παρέμβασης στην οικονομία, της ενίσχυσης των κοινωνικών υποδομών, του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για την ανάπτυξη, η κυβέρνηση εμφανίζει ως κάτι το νέο την έκθεση Πισσαρίδη, που είναι σαν να έχει γραφτεί δύο δεκαετίες πριν, επαναλαμβάνοντας παρωχημένα νεοφιλελεύθερα προτάγματα».

«Ενώ προβλέπετε διψήφια ύφεση φέτος και αναιμική ανάπτυξη του χρόνου, με την κοινωνία ολόκληρη να έχει ξεπεράσει τα όριά της, υγειονομικά, οικονομικά, και ψυχικά, συνεχίζετε στην ίδια συνταγή που ακολουθείτε από τον Ιούνιο του ’19» υπογράμμισε ακόμη ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «στον προϋπολογισμό του ’21 προβλέπονται μειωμένες δαπάνες για την υγεία κατά σχεδόν 600 εκατ., στάσιμες δημόσιες επενδύσεις και αυξημένη φορολογία, και καμία ουσιαστική στήριξη για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους που βρίσκονται ένα clickaway από τον αφανισμό».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην παραπέμπει τη στήριξη της κοινωνίας στο μέλλον, αλλά να αξιοποιήσει τώρα τις πρωτοφανείς δυνατότητες που διαθέτει,  όπως την άρση των δημοσιονομικών περιορισμών, το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για κρίσεις όπως η σημερινή, την πρωτοφανή ένεση ρευστότητας που παρέχει η ΕΚΤ, το Ταμείο Ανάκαμψης και την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και κάθε εθνικής επιβάρυνσης στα ευρωπαϊκά προγράμματα».

«Αν είχαν υλοποιηθεί εγκαίρως οι προτάσεις μας για μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων, κάλυψη ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους για τους κλάδους που κλείνουν με κρατική εντολή, επιδότηση της επαγγελματικής στέγης, και εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τα νοικοκυριά, θα είχαν προσφέρει μεγάλη κοινωνική ανακούφιση, θα είχαν περιορίσει σημαντικά την ύφεση, θα είχαν διασώσει τα δημόσια οικονομικά και θα είχαν δημιουργήσει στοιχειώδεις προϋποθέσεις για ταχύτερη ανάκαμψη», υποστήριξε ο Αλ. Χαρίτσης, και συνέχισε: «Αυτό που έχετε πετύχει σήμερα είναι και το ΑΕΠ να καταβαραθρώσετε, και τα δημόσια οικονομικά να εκτροχιάσετε, και την ανάκαμψη να καθυστερήσετε, και βεβαίως το οικονομικό κλίμα να διαλύσετε».

Επίσης, υπενθύμισε ότι «τις τελευταίες βδομάδες καταθέσαμε τροπολογία με κοστολογημένες προτάσεις για καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από το Κράτος και εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τα πληττόμενα νοικοκυριά ειδικά για την περίοδο του Δεκεμβρίου», και κατέληξε:

«Η ολιγωρία σήμερα, ισοδυναμεί με κατάρρευση αύριο, κοινωνική και δημοσιονομική. Το πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων και ριζοσπαστικών τομών του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο και να δώσει μια νέα, ουσιαστική προοπτική κοινωνικής ευημερίας και συλλογικής ασφάλειας». 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood