[VID] Χαρίτου στη Βουλή: “Τριάμισι χρόνια τώρα αθετήσατε ό,τι είχατε υποσχεθεί για τη Ροδόπη”

Καταπέλτης κατά της "απερχόμενης κυβέρνησης" ο Βουλευτής της Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2023 - Ανέδειξε τις ψεύτικες υποσχέσεις Μητσοτάκη για τη Ροδόπη και τόνισε: "Η κλεψύδρα της διακυβέρνησής σας έχει πλέον αδειάσει".
ΧΑΡΙΤΟΥ ΒΟΥΛΗ 2
  • “Ο προϋπολογισμός είναι ο καθρέφτης που όσο και να τον θαμπώσετε δεν μπορείτε να κρύψετε ότι έχετε φτωχοποιήσει την πλειοψηφία της κοινωνίας.
  • Τριάμισι χρόνια αθετήσατε ό,τι είχατε υποσχεθεί σε εργαζόμενους, αγρότες, συνταξιούχους, στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, και κυρίως στη νέα γενιά.
  • Εγκαταλείψατε τη Ροδόπη και τη Θράκη παρά τις υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού και της Διακομματικής Επιτροπής”.

“Ο προϋπολογισμός είναι ο καθρέφτης που όσο και να τον θαμπώσετε δεν μπορείτε να κρύψετε τη φτώχεια στην οποία έχετε οδηγήσει την πλειοψηφία της κοινωνίας, ενώ εξασφαλίσατε συσσωρευμένα υπερκέρδη σε μια κρατικοδίαιτη οικονομική ελίτ”, τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου στην ομιλία του σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2023 και συμπλήρωσε: “Μιλάτε για τον πρώτο προϋπολογισμό μετά τις μνημονιακές δεσμεύσεις αλλά ξεχνάτε να πείτε ποιος έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και αποκρύπτετε ποιος την έβαλε στα αυτά. Βρήκατε μια χώρα με ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος, με ένα μαξιλάρι 37 δισ. που το κάνατε φύλλο και φτερό με τις αναθέσεις των 8,5 δισ. σε ημετέρους, Στήσατε ένα πελατειακό κομματικό κράτος. Και ανάμεσα σε αυτά αναδύεται η δυσώδης υπόθεση των υποκλοπών που τραυματίζει την Δημοκρατία, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον πρωθυπουργό που πανικόβλητος πολώνει το πολιτικό κλίμα και διχάζει την κοινωνία. Ο αυταρχισμός της διακυβέρνησής σας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, γίνεται επικίνδυνος με θύμα του ένα 16χρονο παιδί Ρομά”.

Συνεχίζοντας ο κ. Χαρίτου υπογράμμισε:

“Τριάμισι χρόνια τώρα αθετήσατε ό,τι είχατε υποσχεθεί στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, αλλά κυρίως στη νέα γενιά. Βρήκατε βολικές δικαιολογίες σε όλα. Μόνο οι άλλοι ευθύνονται. Η υγειονομική κρίση ήταν παγκόσμια, εσείς δεν ευθύνεστε που είχαμε τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές; Έχουμε την πιο ακριβή τιμή της  βενζίνης σε όλη την Ε.Ε. – ο Πούτιν ή εσείς ευθύνεστε, όταν αρνείστε πεισματικά να μειώσετε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, όταν αφήνετε αφορολόγητα τα υπερκέρδη των 1,8 δισ. στα πετρελαιοειδή μόνο στο α΄ εξάμηνο του 2022; Έχουμε ως χώρα την πιο υψηλή τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ε.Ε. Ποιος ευθύνεται; Άλλος; Όχι εσείς; Αντί να βάλετε πλαφόν στα κέρδη της χονδρικής και της λιανικής, επιδοτείτε τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών από τους αυξημένους έμμεσους φόρους των πολιτών. Για τις υψηλές τιμές στα βασικά είδη διατροφής, άλλοι ευθύνονται, όχι εσείς; Όταν αρνείστε να μειώσετε τον ΦΠΑ και να εντείνετε ταυτόχρονα τους ελέγχους στην αγορά; Αφήστε τα καλάθια της επικοινωνίας και πάρτε μέτρα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ακρίβεια αλλά αισχροκέρδεια! Διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Είμαστε δεύτεροι από το τέλος σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ε.Ε. Μόνο για το 7% του πληθυσμού έχει αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα. Θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ με τιμαριθμική αναπροσαρμογή; Όταν δύο στα τρία νοικοκυριά έχουν περικόψει δαπάνες για βασικά είδη διατροφής; Η μικρή επιχειρηματικότητα συσσωρεύει χρέη. Αν δεν υπάρξει άμεση ρύθμισή τους, αν δεν αποκτήσουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, η επιβίωσή τους είναι αδύνατη”.

Ψεύτικες υποσχέσεις Μητσοτάκη για τη Ροδόπη

Ακόμη, ο κ. Χαρίτου, σημείωσε εμφατικά ότι ο προϋπολογισμός υποθηκεύει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, ενώ η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο ζοφερή για την ελληνική Περιφέρεια και ιδιαίτερα για τη Ροδόπη. Χαρακτηριστικά επεσήμανε: “Ο πρωθυπουργός υποσχόταν ότι η Ροδόπη θα γινόταν το πρότυπο ανάπτυξης όλης της χώρας. Τίποτα, μηδέν εις το πηλίκο. Έχουμε τους μεγαλύτερους ρυθμούς αποεπένδυσης, συρρίκνωσης της βιομηχανίας, και κλείσιμο μονάδων όπως η Palco. Ενώ η υπόσχεση του ίδιου του πρωθυπουργού ότι θα επαναλειτουργήσει η βιομηχανία Shelman διαψεύστηκε. Οι επενδύσεις και τα κίνητρα έμειναν μόνο λόγια, στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής. Απογοητεύσατε τον αγροτικό κόσμο. Αποδιαρθρώνονται κλάδοι όπως η καπνοκαλλιέργεια, η κτηνοτροφία, και  μειώνονται εισοδήματα”.

Απευθυνόμενος μάλιστα τον παριστάμενο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε: “Για ποιον εκσυγχρονισμό της αγροτικής οικονομίας κάνετε λόγο; Ούτε τις κοινοτικές ενισχύσεις δεν είστε σε θέση να διαχειριστείτε. Αναμένουν οι δικαιούχοι τις πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών ενισχύσεων, ενώ είναι μεγάλη η αβεβαιότητα και η άγνοια που επικρατεί με τη νέα ΚΑΠ. Για ποια αρδευτικά έργα υποδομής μιλάτε; Αποκλείσατε από το Ταμείο Ανάκαμψης ένα αρδευτικό έργο πνοής όπως το φράγμα του Κομψάτου στον Ίασμο“.

Εν συνεχεία στρεφόμενος προς την Υπουργό Παιδείας τόνισε: “Εγκαταλείψατε την ανάπτυξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, ενός πυλώνα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Έχετε παγώσει τα έξι νέα τμήματα που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα έπρεπε να λειτουργούν. Ενώ με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής απειλούνται να κλείσουν υπάρχοντα τμήματα”.

Ο Βουλευτής της Ροδόπης δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει:

  • τις 15 ερευνητικές γεωτρήσεις που εγκρίθηκαν για τον χρυσό στις Σάπες επί κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν σύσσωμη η τοπική κοινωνία είναι κάθετα αντίθετη,
  • τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Θράκης τα τρία τελευταία χρόνια, και
  • την επιθετικότητα του τραπεζικού συστήματος σε βάρος των παλιννοστούντων ομογενών για στεγαστικά δάνεια που χορηγήθηκαν με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, και

καταλήγοντας διεμήνυσε:

“Η κλεψύδρα της διακυβέρνησής σας έχει πλέον αδειάσει. Μια νέα, προοδευτική κυβέρνηση, είναι προ των πυλών, και έρχεται μάλιστα με ορμή για να δώσει ελπίδα στην κοινωνία και προοπτική στον τόπο μας. Καταψηφίζω τον προϋπολογισμό μιας κυβέρνησης που απέρχεται”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood