Ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου την ημέρα εορτασμού της επετείου ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατέθεσε στεφάνι στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή και σε δήλωσή του ανέφερε:

“Πριν από 77 χρόνια η ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποτέλεσε κατάκτηση των λαών και των εθνών. Σήμερα, με ευθύνη των μεγάλων δυνάμεων λόγω των γεωπολιτικών ανταγωνισμών τους, έχει χάσει τη σημασία, την αίγλη και το βάρος του. Ο πολύμηνος, καταστροφικός πόλεμος στην Ουκρανία, με χιλιάδες θύματα, πρέπει να τερματιστεί άμεσα. Σήμερα η πυρηνική απειλή δεν είναι μία μακρινή υπόθεση, αλλά ένα άμεσο ενδεχόμενο που οφείλει να αφυπνίσει τους λαούς. Σήμερα η ανάγκη για να βγουν οι λαοί στο προσκήνιο για ένα μεγάλο κίνημα που θα υπερασπιστεί την ειρήνη, είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Αυτό είναι και το μήνυμα της σημερινής επετείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών”.

[VID] Χαρίτου για Ημέρα ΟΗΕ: "Να αφυπνιστούν οι λαοί για ένα κίνημα υπεράσπισης της ειρήνης" [VID] Χαρίτου για Ημέρα ΟΗΕ: "Να αφυπνιστούν οι λαοί για ένα κίνημα υπεράσπισης της ειρήνης"