[VID] Χαρίτου: “Αν νομίζετε ότι υπάρχουν αφελείς που δεν κατάλαβαν οτι πιαστήκατε με τη γίδα στην πλάτη, είστε βαθιά νυχτωμένοι”

"Ο κόσμος στενάζει από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην πάρει ανάσα από τη δυσοσμία του  σκανδάλου των υποκλοπών που έχει την υπογραφή Μητσοτάκη".
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου (37)
  • “Ο κόσμος στενάζει από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην πάρει ανάσα από τη δυσοσμία του  σκανδάλου των υποκλοπών που έχει την υπογραφή Μητσοτάκη”.

  • “Το νομοσχέδιο δεν θωρακίζει, αλλά κάνει ακόμη πιο διάτρητο το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Ε.Υ.Π. Επιδιώκετε να νομιμοποιήσετε εκ των υστέρων τις εκτροπές σε βάρος της Δημοκρατίας”.

  • “Αντί για απαντήσεις ο πρωθυπουργός επιλέγει την πόλωση και τον διχασμό της κοινωνίας και εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης τορπιλίζει τη δημοκρατική ομαλότητα”.

«Η πλειοψηφία της κοινωνίας αγκομαχά στην ανηφόρα με τις ασκούμενες πολιτικές σας και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια που ροκανίζει μισθούς και συντάξεις, και εσείς κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να μη μπορεί να πάρει ανάσα από τη μπόχα και τη δυσοσμία των σκανδάλων των υποκλοπών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την Ε.Υ.Π., και συνέχισε:

«Αν νομίζετε ότι υπάρχουν ανυποψίαστοι ή αφελείς στη χώρα αυτή που να μην έχουν αντιληφθεί τι έχει συμβεί – αφού πιαστήκατε με τη γίδα στην πλάτη – είστε βαθιά νυχτωμένοι. Άλλωστε την παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού την ομολόγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εδώ στη Βουλή, χωρίς να πει ποτέ τον λόγο εθνικής ασφάλειας που την υπαγόρευσε. Μετά μάλιστα τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές των τηλεφώνων του υπουργού Εξωτερικών και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, που δείχνουν τα επικίνδυνα παιχνίδια σας ακόμη και με την εθνική ασφάλεια της χώρας, δεν έχετε ούτε τη δύναμη να βγείτε να τα διαψεύσετε. Ενώ η εκκωφαντική σιωπή του πρωθυπουργού σήμερα στη βουλή, αποτελεί παραδοχή ενοχής. Σε ένα θέμα δημοκρατίας που θα έπρεπε να υπάρχει κοινός τόπος, εσείς επιλέγετε την πόλωση και τον διχασμό της κοινωνίας. Εν όψει μάλιστα της εκλογικής αναμέτρησης τορπιλίζετε την ίδια τη δημοκρατική ομαλότητα».

Αναφερόμενος ο κ. Χαρίτου στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, τόνισε: «Όχι μόνο δεν θωρακίζετε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Ε.Υ.Π., αλλά το κάνετε ακόμη πιο διάτρητο. Επιδιώκετε να νομιμοποιήσετε εκ των υστέρων τις εκτροπές σε βάρος της Δημοκρατίας. Δεν λάβατε υπ’ όψη όσα κατέθεσε ο νομικός κόσμος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, οι πρόεδροι των Ανεξάρτητων Αρχών που έχουν από το Σύνταγμα ελεγκτικό ρόλο».

Ο Βουλευτής της Ροδόπης ολοκλήρωσε την ομιλία του υπογραμμίζοντας: «Για να υλοποιήσετε αντιλαϊκές πολιτικές, τέτοιες μεθόδους διακυβέρνησης χρειάζεστε. Της παρακολούθησης και του ελέγχου της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Η δυσοσμία των υποκλοπών είναι η μία όψη του ίδιου νομίσματος των πολιτικών Μητσοτάκη που έχουν γονατίσει την ελληνική κοινωνία».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Χαρίτου

“Κυρίες και κύριοι, η πλειοψηφία της κοινωνίας αγκομαχά στην ανηφόρα από τις ασκούμενες πολιτικές σας και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια που ροκανίζει μισθούς και συντάξεις. Ο κόσμος αναστενάζει καθημερινά και εσείς κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να μη μπορεί να πάρει ανάσα από τη μπόχα και τη δυσοσμία των σκανδάλων των υποκλοπών. Αν νομίζετε ότι υπάρχουν ανυποψίαστοι ή αφελείς πολίτες στην χώρα αυτή που να μην έχουν αντιληφθεί τι έχει συμβεί, αφού πιαστήκατε με τη γίδα στην πλάτη, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Άλλωστε την παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού την ομολόγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός εδώ στη Βουλή χωρίς να πει ποτέ το λόγο εθνικής ασφάλειας που την υπαγόρευσε. Με ευκολία την απέδωσε σε λάθος επιλογή και για να τη γλυτώσει την χρέωσε σε αυτούς που είχε διορίσει τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και τον ανιψιό του διευθυντή του γραφείου του.

Οι λάθος επιλογές όμως, οι αποκαλύψεις των υποκλοπών έρχονται με τη μορφή χιονοστιβάδας. Όχι μόνο από τον εθνικό παραμυθά, όπως λέγατε τον εκδότη του Documentο, αλλά και από τις φιλικές προς εσάς εφημερίδες. Μέχρι και τα ονόματα των έξι αποσπασμένων αστυνομικών σε υπηρεσία της ΕΥΠ, που είχαν αναλάβει τις παρακολουθήσεις μέσω του γνωστού λογισμικού του predator έγιναν δημόσια γνωστά και εσείς σφυρίζετε αδιάφορα.

Ήταν που ορκιζόσασταν ότι δεν είχε η ΕΥΠ στη διάθεσή της το λογισμικό και ότι δεν το αξιοποιούσε! Ενώ όλως τυχαία με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που συζητούμε θα μπορεί νόμιμα η ΕΥΠ να αξιοποιεί αυτού του είδους τα λογισμικά.

Μετά μάλιστα τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές των τηλεφώνων του υπουργού Εξωτερικών και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που δείχνουν τα επικίνδυνα παιχνίδια σας ακόμη και με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν έχετε καν τη δύναμη να βγείτε και να τα διαψεύσετε.  Ενώ η εκκωφαντική ήταν σήμερα η σιωπή του πρωθυπουργού που αποτελεί παραδοχή ενοχής. Το ερώτημα κύριοι δεν είναι αν, αλλά ποιους δεν παρακολουθούσατε προκειμένου να ελέγχετε το πολιτικό σύστημα και να παρακολουθείτε τη ροή του χρήματος.

Η κοινωνία ζαλισμένη μέσα στην καθημερινότητα της. Άλλοι να περιμένουν χρόνια για να εκδοθεί η σύνταξή τους. Άλλοι να μην τολμούν να σηκώσουν το τηλέφωνο από τις συνεχείς απειλές των τραπεζών. Οι επαγγελματίες να μη θέλουν ούτε καν να ανοίξουν τους λογαριασμούς που τους έρχονται. Οι αγρότες να μην ξέρουν τι τους περιμένει με τη νέα ΚΑΠ και ο νέος κόσμος να παίρνει των ομματιών του και να φεύγει από την χώρα.

Όλος αυτός ο κόσμος της δουλειάς και της παραγωγής που παρακολουθεί άναυδος εδώ και τέσσερις μήνες τη δυσώδη αυτή υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών ένα πράγμα θα περίμενε από εσάς. Να αναλάβετε τη βαριά πολιτική ευθύνη που σας βαραίνει αποκλειστικά.

Εσείς με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου όχι μόνο δεν θωρακίζετε αλλά κάνετε ακόμη πιο διάτρητο το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ. Εσείς θέλετε να νομιμοποιήσετε εκ των υστέρων την εκτροπή που προκαλέσατε σε βάρος της Δημοκρατίας.

Η αξιοπιστία σας χάθηκε όταν με την τροπολογία τον Μάρτιο του 2021 αφαιρέσατε από την  Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών το δικαίωμα να ενημερώνει τον θιγόμενο. Χάθηκε όταν επιβάλλατε το απόρρητο με απειλές για δεκαετή φυλάκιση όσων κλήθηκαν να μιλήσουν για τις υποκλοπές και δεν έφταιγε το θεσμικό πλαίσιο.

Σε ένα θέμα δημοκρατίας που θα έπρεπε να υπάρχει κοινός τόπος εσείς επιλέγετε την πόλωση, τον διχασμό της κοινωνίας. Ενόψει μάλιστα της εκλογικής αναμέτρησης τορπιλίζετε την ίδια την δημοκρατική ομαλότητα.

Εσείς δεν ακούτε κανέναν, όχι μόνο από τα πολιτικά κόμματα αλλά ούτε το νομικό κόσμο. Ο ΔΣΑ σας το είπε καθαρά ότι πρόκειται για ένα αντισυνταγματικό κατασκεύασμα που είναι αντίθετο με την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Πρόεδρος ανεξάρτητης αρχής σας είπε ανοικτά ότι οι ρυθμίσεις σας στερούν δικαιώματα πέρα από αυτά που επιτρέπονται από τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο πιο κρίσιμο ζήτημα κύριοι που είναι η έλλειψη αιτιολογίας στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας, κρύβετε το όνομα του προσώπου, μένει μόνο ένας αριθμός τηλεφώνου. Τι να ελέγξει η ΑΔΑΕ μη γνωρίζοντας το πρόσωπο και το λόγο άρσης του απορρήτου. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της αρχής σας κατήγγειλε ότι τη μετατρέψατε σε διακοσμητικό στοιχείο.

Ισχυρίζεστε ότι βάλατε ένα πρόσθετο φίλτρο ελέγχου, τον δεύτερο εισαγγελέα. Πολύ εύστοχα ένας εξαιρετικός νομικός καυτηρίασε λέγοντας ότι «μία αναιτιολόγητη εισαγγελική διάταξη άρσης απορρήτου δεν θεραπεύεται από μία άλλη αναιτιολόγητη έγκρισή της».

Κύριοι με τη ρύθμιση να γνωστοποιείται μετά τα τρία χρόνια η άρση του απορρήτου σε συνδυασμό με τη ρύθμιση εντός έξι μηνών από τη λήξη της εισαγγελικής απόφασης να διαγράφεται αυτόματα το πληροφοριακό υλικό ο υπό παρακολούθηση πολίτης ποτέ δε θα μάθει το λόγο, ούτε θα γνωρίζει τι έχει καταγράφει από τις οικογενειακές του στιγμές, τις στιγμές με τα παιδιά του, με τους φίλους του.

Για να υλοποιήσετε αντιλαϊκές πολιτικές τέτοιες μεθόδους διακυβέρνησης χρειάζεστε, της παρακολούθησης και του ελέγχου της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Η δυσοσμία των υποκλοπών είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος των πολιτικών Μητσοτάκη που έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία.

Σήμερα ψηφίζετε για συγκαλύψετε τη βόμβα που βάζετε στα θεμέλια της Δημοκρατίας. Πολύ πρόσφατα αυτήν που βάλατε στα θεμέλια του ΕΣΥ. Προηγήθηκαν αυτές που βάλατε στις εργασιακές σχέσεις, στη δημόσια παιδεία και στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε ένα μεγάλο ναρκοπέδιο. Όλες αυτές τις βραδυφλεγείς βόμβες θα κληθεί να απενεργοποιήσει μία νέα προοδευτική κυβέρνηση και δεν είναι μακριά η ώρα αυτή”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood