[VID] Χ. Ζεϊμπέκ: «Αγκάθι στα σχέδια της κυβέρνησης για φτωχοποίηση της κοινωνίας η Νέα Αριστερά – Κανονικότητα για τη ΝΔ τα κουφάρια στις ΒΙ.ΠΕ. της Θράκης»

"Μιλάτε για ανάπτυξη τη στιγμή που τα κουφάρια στις Βιομηχανικές Περιοχές στην πατρίδα μου τη Θράκη έχουν γίνει κανονικότητα με δικές σας ευθύνες", τόνισε μεταξύ άλλων ο ειδικός αγορητής της Νέας Αριστεράς, Βουλευτής Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο "Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, ρυθμίσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από καταστροφές, και άλλες διατάξεις".
ΖΕΪΜΠΕΚ

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής σημείωσε: 

“Στη χώρα μας αυτή τη στιγμή 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η χώρα μας είναι προτελευταία, στον πάτο, μεταξύ των 27 κρατών της Ε.Ε. στην αγοραστική δύναμη, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Κι όμως, στην κυβέρνηση πανηγυρίζετε και μιλάτε για ανάπτυξη την ώρα που ο θηριώδης πληθωρισμός κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών με τις οικονομικές ελίτ να εκτινάσσουν τα κέρδη τους, τις ανισότητες να γιγαντώνονται, τα καρτέλ να θησαυρίζουν

Η κυβέρνησή σας δεν έχει μέχρι σήμερα καταφέρει να αντιμετωπίσει το τέρας της ακρίβειας, γιατί πολύ απλά δεν θέλει να το κάνει.

Οι τιμές στα ράφια συνεχίζουν να αυξάνονται και αυτό το ζουν οι πολίτες στην τσέπη, στο πορτοφόλι τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός στη χώρα μας τον Απρίλιο διαμορφώθηκε σε 3,1% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – 36% τα τρόφιμα είναι πάνω σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023. Για ποια «εύρυθμη λειτουργία της αγοράς» μιλάτε;

Μιλάτε για ανάπτυξη τη στιγμή που τα κουφάρια στις Βιομηχανικές Περιοχές στην πατρίδα μου τη Θράκη έχουν γίνει κανονικότητα με δικές σας ευθύνες. Ψηφίζετε όλα αυτά τα χρόνια αναπτυξιακούς νόμους που τελικά το μόνο που κάνουν είναι να διαιωνίζουν τη φτώχεια, την ανεργία, και την ανέχεια για τους πολίτες.

Η «ανάπτυξη», το «επενδυτικό κύμα» για το  οποίο πανηγυρίζετε, περιορίζεται απλά στο να δώσετε παρατάσεις σε παλιούς αναπτυξιακούς νόμους. Το μοναδικό που σας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσετε μια κοινωνία μηδενικών προσδοκιών.

Οι πολίτες σήμερα ζητούν μείωση στις τιμές, αύξηση της αγοραστικής δύναμης, ζωή με αξιοπρέπεια, και έχουν δίκιο.

Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους έχουν ανάγκη από ουσιαστική αύξηση των πραγματικών μισθών, μείωση της έμμεσης φορολογίας, πάταξη της αισχροκέρδειας, και φορολόγηση των υπερκερδών για να στηριχθεί η κοινωνία.

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, η σταθερή αύξηση στις μεταφορές, με τα υψηλά κόστη των καυσίμων, προοιωνίζουν μεγάλες δυσκολίες για τους πολίτες.

Ή θα λάβετε μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος, μέτρα μείωσης των άδικων έμμεσων φόρων και ελέγχου της αγοράς, με αλλαγή της αρχιτεκτονικής η οποία οδηγεί σε καρτέλ στις βασικές αγορές, ή η κρίση αυτή θα βαθύνει ακόμη περισσότερο.

Σας βεβαιώνουμε πως η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα μπει αγκάθι στα σχέδιά σας για φτωχοποίηση της κοινωνίας”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood