Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Οργάνωσης, Νότη Χαραλαμπίδη, και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά, επισκέφθηκε σήμερα τη Διοικήτρια και το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων, του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματις, Γιώργος Μανανάς και Δάμων Δαμιανός, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κρίνα Μενεσελίδου και Σιμπέλ Μουσταφάογλου, καθώς και ο γραμματέας της δημοτικής οργάνωσης Κομοτηνής, Χάρης Δαλατζόγλου.

[VID] Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δίπλα στο νοσοκομείο Κομοτηνής και στους ανθρώπους τουΕκ μέρους της Διοικήτριας, κ. Μάγδας Γιαμουστάρη, υπήρξε ενδελεχής ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της μεγαλύτερης υγειονομικής δομής του νομού Ροδόπης, με έμφαση στα θέματα που αφορούν την κάλυψη του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, τη συντήρηση των υφιστάμενων πεπαλαιωμένων κτιριακών υποδομών, και στον μεγάλο στόχο της υλοποίησης του έργου του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής, με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

[VID] Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δίπλα στο νοσοκομείο Κομοτηνής και στους ανθρώπους τουΕιδική αναφορά έγινε εκ μέρους της στα προβλήματα υποστελέχωσης που παρουσιάζονται σε κρίσιμες ειδικότητες του ιατρικού προσωπικού, και στις προσπάθειες που γίνονται μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την κάλυψή τους, προκειμένου να ικανοποιούνται οι κοινωνικές ανάγκες σε υγειονομική περίθαλψη και να εμπεδώνεται το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών προς το νοσοκομείο Κομοτηνής.

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Γιάννης Τσουγκρανάς, και τα μέλη, Λουλουδιά Μορφακίδου και Μαρία Φλωροκάπη, τόνισαν την ανάγκη κάλυψης με θέσεις μόνιμου προσωπικού των δεκάδων οργανικών κενών που υφίστανται στον οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, σημειώνοντας με έμφαση ότι κατά την περίοδο της πανδημίας καλύφθηκαν με συμβασιούχους οι ελλείψεις που υπήρχαν σε προσωπικό όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ο μεγάλος στόχος συνεχίζει να είναι η μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων προκειμένου το νοσοκομείο να μπορέσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και να παρέχει τις υπηρεσίες του στους πολίτες.

[VID] Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δίπλα στο νοσοκομείο Κομοτηνής και στους ανθρώπους τουΟι ίδιοι εξέφρασαν με ένταση την αντίθεσή τους στο νομικό καθεστώς ως ΝΠΙΔ του νέου νοσοκομείου, και ζήτησαν τη στήριξη από την κοινωνία του νομού σε αυτή τους την άποψη. «Είναι ένα θέμα που αφορά όλη τη Ροδόπη και όχι μόνο εμάς τους υπαλλήλους», τόνισε με έμφαση ο κ. Τσουγκρανάς.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του νομικού καθεστώτος του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής ως Ν.Π.Ι.Δ., εκ μέρους των μελών της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μεταφέρθηκαν οι επιφυλάξεις που εκφράσθηκαν κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, από τον εισηγητή στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου τον Φεβρουάριο του 2020. Παράλληλα κατατέθηκε φάκελος με όλες τις πρωτοβουλίες που λήφθηκαν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για το νοσοκομείο Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια, με έμφαση στη συνεχή πίεση της κοινοβουλευτικής ομάδας για την ένταξη των εργαζομένων του τομέα της υγείας στον Κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων ως έμπρακτη αναγνώριση του έργου τους και της κοινωνικής προσφοράς του προσωπικού του ΕΣΥ και του ΕΣΚΦ  στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

[VID] Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δίπλα στο νοσοκομείο Κομοτηνής και στους ανθρώπους του

  • Νότης Χαραλαμπίδης: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η αναγέννηση του ΕΣΥ και η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του» 

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων δήλωσε:

«Ένα από τα βασικά ζητούμενα μιας σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η διασφάλιση της δυνατότητας προσφυγής του λαού, χωρίς οικονομικές και κοινωνικές διαφοροποιήσεις, σε ένα σύστημα υγείας που είναι ευάρεστο και αποτελεσματικό. Σήμερα, 25 Οκτώβρη, συμπληρώνοντας έναν χρόνο από την απώλεια της προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, η οποία αγωνίσθηκε για το ΕΣΥ, επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο της Κομοτηνής, τη διοικήτρια και τον σύλλογο των εργαζομένων, και ακούσαμε με μεγάλη προσοχή τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το ΕΣΥ με τις δομές του κατάφερε και στάθηκε όρθιο στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, κάτι όμως που δεν θα μπορούσε να είναι δυνατό χωρίς την αυτοθυσία των νοσηλευτών, των ιατρών και του διοικητικού προσωπικού. Αυτό μας έδωσε να καταλάβουμε ότι υπάρχουν παθογένειες οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, όχι όμως με βλέψεις προς κάποιου είδους ιδιωτικοποιήσεις, αλλά με τη αναγέννηση του ΕΣΥ και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του».