[VID] Τι είπε ο Δ. Νατσιός για τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής, τους αναπληρωτές δασκάλους, τις αμβλώσεις, τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Το δημογραφικό, ανέδειξε ως το σημαντικότερο πρόβλημα της Ελλάδας ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός κατά την ομιλία του στη Βουλή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των αμβλώσεων, κάνοντας λόγο για «προστασία του αγέννητου παιδιού».
ΝΑΤΣΙΟΣ ΒΟΥΛΗ 4

«Η υπογεννητικότητα είναι η μεγαλύτερη εθνική απειλή. Την τελευταία τριετία καταγράφηκαν τα θλιβερότερα εθνικά ρεκόρ με τις λιγότερες γεννήσεις και τους περισσότερους θανάτους στην πατρίδα μας εδώ και 90 χρόνια. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια χώρα γερόντων. Ένα ολόκληρο έθνος οδεύει προς τη σύνταξη γιατί παύει να εκτιμά το θεόσδοτο δώρο της ζωής έτσι όπως του αξίζει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο νεοσύστατο υπουργείο οικογένειας, διερωτήθηκε ποιο θα είναι το αντικείμενο αυτού του ειδικού υπουργείου και αν θα προστατέψει το αγέννητο παιδί: «Τι είναι αυτό που δεν κάλυπταν ως σήμερα τα άλλα πολλά συναρμόδια υπουργεία; Αυτό το υπουργείο θα αναλάβει να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας προστατεύοντας και ενισχύοντας την πυρηνική οικογένεια; Θα προστατέψει, σύμφωνα με την παράδοση και τις επιταγές της εκκλησίας μας, το απολύτως σεβαστό δικαίωμα στη ζωή που έχει, εξ άκρας συλλήψεως, το αγέννητο παιδί;».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι πρέπει να υποστηριχθεί η Παιδεία: «Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει το μέλλον της Ελλάδας στη ζυγαριά του δημοσιονομικού κόστους. Σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας υπάρχουν έστω και τρία παιδιά, λόγοι εθνικοί και δημογραφικοί επιβάλλουν άνοιγμα σχολείου. Θέση μας και πρότασή μας είναι η άμεση μονιμοποίηση των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών».

Ο κ. Νατσιός τάχθηκε εναντίον των γάμων ομοφυλόφιλων: «Θα καταψηφίσουμε οποιαδήποτε τέτοια πρόταση νόμου. Τί τον θέλετε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όταν όλα τους τα αστικά δικαιώματα είναι εξασφαλισμένα από το Σύμφωνο Συμβίωσης το οποίο ήδη έχετε υπερψηφίσει;». Επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εξαπάτησε τους ψηφοφόρους επειδή προεκλογικά δεν είπε τίποτα για τον γάμο ομοφύλων που προωθεί, και έκανε λόγο για προσβολή της παράδοσης αλλά και καταπάτηση του Συντάγματος.

Αναφερόμενος στα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές ανηλίκους, υποστήριξε πως «η νεανική εγκληματικότητα καλπάζει διότι πολλά παιδιά μεγαλώνουν με την υλιστική πεποίθηση πως πρέπει να πατήσουν επί πτωμάτων για να διεκδικήσουν ό,τι προλαβαίνουν σε τούτη τη ζωή. Και για αυτή τη στρεβλή πεποίθηση ευθύνεται το οικογενειακό περιβάλλον και φυσικά η άρρωστη Παιδεία και το ανεξέλεγκτο διαδίκτυο. Χρειάζεται άμεση αλλαγή βιβλίων γλώσσας τα οποία πρέπει να αποκτήσουν ταυτότητα. Να υπάρξει επανασύνδεση του μαθητή με τη ζωντανή υπόσταση της γλώσσας του και της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς του».

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος είπε ότι η Νίκη θα περιμένει το σύνολο των κυβερνητικών προτάσεων και ζήτησε από την κυβέρνηση «να διευκρινίσει αν θα καταργήσει το άρθρο 59 για τον θρησκευτικό όρκο των Βουλευτών, το άρθρο 16 ώστε να πάψει να αποτελεί αποστολή της Παιδείας η καλλιέργεια εθνικής θρησκευτικής συνείδησης, και αν θα αναθεωρήσει το άρθρο 3 «για να γίνει το κράτος ουδετερόθρησκο όπως στην Γαλλία όπου ελλείψει Χριστιανισμού κυριαρχεί το ριζοσπαστικό ακραίο Ισλάμ;».

Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ είπε ότι δεν είναι αρνητικός «υπό την προϋπόθεση ότι θα προάγουν τα ελληνικά γράμματα, την ελληνική έρευνα και τον ελληνικό πολιτισμό στον νέο άχρωμο παγκοσμιοποιημένο κόσμο που ζούμε».

Για τα θέματα της οικονομίας υποστήριξε ότι το σοβαρότερο θέμα είναι η ακρίβεια κυρίως στα τρόφιμα αλλά και στην ενέργεια, καθώς όπως είπε «η χώρα μας συνεχίζει να είναι παραδομένη στο έλεος της ακρίβειας. Δεν είναι επίμονη η ακρίβεια αλλά η κερδοσκοπεία των μεγάλων ομίλων για τους οποίους δεν είπε τίποτα ο κ. Μητσοτάκης». Για το θέμα των «κόκκινων δανείων», ζήτησε επίσης να υπάρχει ενδιάμεση διαδικασία κατά την διαπραγμάτευση μεταξύ funds και τραπεζών κατά την εξαγορά του δανείου ώστε να μπορεί ο δανειολήπτης να μπορεί να το αγοράσει στην τιμή που το παίρνει το funds.

Για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ανέφερε πως «ως Χριστιανοί, ως επιστήμονες, ως άνθρωποι, σεβόμαστε τον πόνο των ανθρώπων, όσων από πόλεμο, από κατατρεγμό, από πικρό καημό άφησαν βωμούς κι εστίες στην πατρίδα τους και αναζητούν ζωή και πατρίδα, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα μας σε χώρο ασταμάτητης αποθήκευσης ψυχών».

Καταλήγοντας ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ζητώντας την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής στην Θράκη, ζήτησε την απέλαση του Τούρκου προξένου και τάχθηκε κατά της παραπομπής των ελληνοτουρκικών διαφορών στη Χάγη.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood