Ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου έδωσε το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής τα Σωματεία Συνταξιούχων της ΑΜ-Θ.

Στις δηλώσεις του, τόνισε:

“Βρίσκομαι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων για να εκφράσω την αμέριστη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα δίκαια αιτήματά τους. Οι απόμαχοι της εργασίας πλήρωσαν το μάρμαρο με μειώσεις στις συντάξεις τους προκειμένου η χώρα να βγει από τη μνημονιακή επιτήρηση και ήταν υποχρέωση της Πολιτείας να  επουλώσει τις πληγές που προκλήθηκαν τα μνημονιακά χρόνια.

Έγιναν σε δύσκολες συνθήκες σημαντικά βήματα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των συνταξιούχων, με πρώτο, την καθιέρωση νομοθετικά της 13ης σύνταξης. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπάτησε διπλά τους συνταξιούχους. Κατ’ αρχήν, διότι κατήργησε τη 13η σύνταξη που ήταν μια σημαντική ανακούφιση, ιδιαίτερα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, και δεύτερον, επειδή αρνείται να καταβάλλει τα αναδρομικά στα επιδόματα και στα δώρα όπως γνωμοδότησε το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώνοντας τους συνταξιούχους για τις περικοπές που υπέστησαν την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Οι αυξήσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση από 1/1/2023, είχαν ήδη νομοθετικά προβλεφθεί να χορηγηθούν  από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πολιτεία έχει και ηθική υποχρέωση απέναντι στους συνταξιούχους – που την περίοδο των μνημονίων κράτησαν την κοινωνία όρθια στηρίζοντας παιδιά και εγγόνια στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν – να σκύψει πάνω στα προβλήματά τους.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στην  πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα με τις οργανώσεις συνταξιούχων, έχουμε δηλώσει ότι θα προχωρήσουμε άμεσα στην επαναφορά της 13ης σύνταξης και στην καταβολή όλων των αναδρομικών σε τρεις δόσεις τα επόμενα τρία χρόνια.

Και φυσικά, θα είμαστε δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που στόχο θα έχει την αποκατάσταση των συσσωρευμένων προβλημάτων των συνταξιούχων”. 

[VID] Στο πλευρό των συνταξιούχων ο Δημήτρης Χαρίτου [VID] Στο πλευρό των συνταξιούχων ο Δημήτρης Χαρίτου [VID] Στο πλευρό των συνταξιούχων ο Δημήτρης Χαρίτου [VID] Στο πλευρό των συνταξιούχων ο Δημήτρης Χαρίτου [VID] Στο πλευρό των συνταξιούχων ο Δημήτρης Χαρίτου [VID] Στο πλευρό των συνταξιούχων ο Δημήτρης Χαρίτου [VID] Στο πλευρό των συνταξιούχων ο Δημήτρης Χαρίτου [VID] Στο πλευρό των συνταξιούχων ο Δημήτρης Χαρίτου