«Ο κ. Πάτσης σήμερα ομολόγησε πως ο κ. Μητσοτάκης και ήξερε και τον κάλυπτε για χρόνια», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, και προσθέτει: «Περιμένουμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για να εξεταστεί πού βρήκε τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ ο κ. Πάτσης για να αγοράσει χαρτοφυλάκιο άνω των 60 εκατομμυρίων κόκκινων δανείων, όπως επίσης και την άμεση αποπομπή Πιερρακάκη για το ένα εκατομμύριο μέσω ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση».
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ηλιόπουλου:
«Ο κ. Πάτσης σήμερα ομολόγησε πως ο κ. Μητσοτάκης και ήξερε και τον κάλυπτε για χρόνια. Διότι ο πλουτισμός ημετέρων από τα κόκκινα δάνεια εργαζόμενων και επιχειρηματιών, είναι πυρήνας της πολιτικής Μητσοτάκη.
Κουμπάρος του κ. Πέτσα, πρώην συνέταιρος της συζύγου Τσιάρα, ευνοούμενος του κ. Πιερρακάκη, και με τον γιο του συντονιστή του τμήματος μη εξυπηρετούμενων δανείων της ΝΔ για να συντονίζει τη λεηλασία των ακινήτων της μεσαίας τάξης!
Περιμένουμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για να εξεταστεί που βρήκε τα 4,3 εκατομμύρια ο κ. Πάτσης για να αγοράσει χαρτοφυλάκιο άνω των 60 εκατομμυρίων κόκκινα δάνεια.
Όπως επίσης, και την άμεση αποπομπή Πιερρακάκη για το ένα εκατομμύριο μέσω ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση.
Όταν θέλει η κυβέρνηση, ο κ. Πιερρακάκης εμφανίζεται ως σωτήρας των ΕΛΤΑ, που είναι εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου του. Τώρα που αποκαλύφθηκε το πλιάτσικο, δεν ξέρει τίποτα και τα ρίχνει όλα στον κ. Σταϊκούρα;
Ας αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης ποιον θα αποπέμψει».