[VID] Συρεγγέλα: “Έχουμε να εξασφαλίσουμε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες”

"Να εξασφαλίσουμε με τη ψήφο μας στις ευρωεκλογές, σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στην πορεία της πατρίδας μας, να πετύχουμε μια πλατιά νίκη".
Screenshot_1789

“Το 2019 παραλάβαμε μια χώρα με κατεστραμμένη οικονομία, με πολλούς φόρους, με γραφειοκρατία, με υψηλά ποσοστά ανεργίας, με τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ, με ανεξέλεγκτες ροές στα σύνορά μας. Μια Ελλάδα στο περιθώριο των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων. Μπροστά σε αυτά όμως δεν φοβηθήκαμε, δεν διστάσαμε. Καταφέραμε να πάμε την Ελλάδα ψηλά”.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Mαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στο 15ο Συνέδριο του κόμματος στο Ζάππειο Μέγαρο.

Παράλληλα, εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, έστειλε μήνυμα νίκης: “Να εξασφαλίσουμε με την ψήφο μας στις ευρωεκλογές, σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στην πορεία της πατρίδας μας, να πετύχουμε μια πλατιά νίκη. Να διασφαλίσουμe τη δυναμική συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. Έχουμε να εξασφαλίσουμε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες”.

Ολόκληρη η ομιλία της κ. Συρεγγέλα:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κύριοι αντιπρόεδροι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες, ΔΑΠίτισσες και ΔΑΠίτες,
 
Είμαστε σήμερα εδώ από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τα νησιά μας, από τα ορεινά χωριά, από κάθε πόλη, αλλά και από το εξωτερικό. Άνθρωποι: Που έχουμε βαθιά στην συνείδησή μας το καλό της Πατρίδας, που έχουμε συνδέσει το γαλάζιο της Ελλάδας με το μπλε της Νέας Δημοκρατίας, που βάζουμε πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό. Όλες και όλοι μαζί, γιορτάζουμε 50 χρόνια αγώνων και προσφοράς στην Πατρίδα. Αγώνων που έχουν δικαιωθεί. Και αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λέει η Ιστορία. Το λένε οι εξελίξεις. Το λένε οι ίδιοι οι πολίτες. Το λένε τα εκατομμύρια των Ελλήνων που μας εμπιστεύονται μισό αιώνα τώρα – την ώρα που άλλα κόμματα είτε χάνονται στην πορεία του χρόνου είτε πελαγοδρομούν. Μας εμπιστεύονται: Γιατί είμαστε η Παράταξη των έργων και όχι των λόγων. Γιατί εκεί που οι άλλοι βλέπουν προβλήματα, εμείς οραματιζόμαστε λύσεις και τις εφαρμόζουμε. Γιατί εκεί που οι άλλοι διχάζουν, εμείς ενώνουμε. Γιατί εμείς είχαμε: Όραμα, πειθαρχία και ενότητα.
 
Είχαμε όμως, πέρα από αυτά και ικανούς, αποφασιστικούς και δυναμικούς προέδρους στο τιμόνι της Παράταξής μας:
      -Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
      -Τον Γεώργιο Ράλλη.
      -Τον Ευάγγελο Αβέρωφ.
      -Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
      -Τον Μιλτιάδη Έβερτ.
      -Τον Κώστα Καραμανλή.
      -Τον Αντώνη Σαμαρά.
      -Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
      -Τον Γιάννη Πλακιωτάκη.
      -Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Ηγέτες που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στην μεγάλη λαϊκή Παράταξη. Ηγέτες που πάντα θα τιμούμε. 
 
Από την  αποκατάσταση της Δημοκρατίας   -τη σπουδαιότερη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία μας, τη στιγμή, που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγραψε το νέο ελληνικό θαύμα- έως και σήμερα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων. Εδώ και 50 χρόνια ήμασταν και είμαστε η Παράταξη που απευθύνεται σε όλους του Έλληνες. Η Παράταξη της ευθύνης και της πρωτοβουλίας. Η Παράταξη που δίνει λύσεις στα δύσκολα.
 
-Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της μάχης στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
-Θεσπίσαμε το πιο δημοκρατικό και προοδευτικό Σύνταγμα που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας.
-Βάλαμε -με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε αυτό εδώ το μέρος που στεκόμαστε σήμερα, στο Ζάππειο Μέγαρο- την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. 
-Βάλαμε «πλάτη» για να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν άλλοι την έσυραν στην άκρη του γκρεμού.
-Υπήρξαμε -με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- οι πρωταγωνιστές της ανάταξης της Πατρίδας μας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Με πρωτοβουλίες για την πανδημία, το Ταμείο Ανάκαμψης,  την κλιματική κρίση. 
 
Φίλες και φίλοι,
 
Στην πορεία αυτών των πέντε δεκαετιών, ζήσαμε και πολλές δύσκολες στιγμές. Η πίστη, όμως, στην Παράταξή μας δεν έσβησε. Ο πυρσός πάντα φώτιζε και μας θύμιζε τις αρχές για τις οποίες αγωνιζόμαστε: Την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Ελευθερία, την Ισονομία, την Αξιοκρατία και την Αλήθεια.
 
Με αυτές τις αρχές πορευτήκαμε και πορευόμαστε, δίνοντας αγώνες για το κοινό καλό. Πρωτεργάτες πάντα εσείς. Εσείς που στελεχώσατε τις τοπικές μας οργανώσεις ανά την Ελλάδα. Εσείς που αγωνιστήκατε στα εκλογικά κέντρα σε κάθε αναμέτρηση. Εσείς που παλέψατε για να ακούγεται παντού η φωνή του κόμματος. Εσείς, που οργανώνατε δράσεις, που κάνατε κινητοποιήσεις, που μεταφέρατε το πολιτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας στην διπλανή και τον διπλανό σας. Πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες ήσασταν όλες και όλοι εσείς. Οι διατελέσαντες πρόεδροι της Παράταξης, οι γραμματείς της Πολιτικής Επιτροπής, οι γενικοί διευθυντές,  οι γραμματείες του κόμματος, τα μέλη των Δ.Ε.Ε.Π. και των ΔΗΜ.Τ.Ο, οι φίλοι και οι εθελοντές μας. 
 
Ξέρω καλά τους αγώνες αυτούς, καθώς πολλές και πολλοί από εμάς ενηλικιωθήκαμε μέσα στη γαλάζια πολιτικής μας οικογένεια. Στα ίδια αμφιθέατρα, στις ίδιες συγκεντρώσεις. Για όλους αυτούς τους λόγους, το επετειακό αυτό Συνέδριο είναι αφιερωμένο σε εσάς, στους πρωταγωνιστές και τις πρωταγωνίστριες της μεγάλης λαϊκής Παράταξης.
 
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, φίλες και φίλοι,
 
Οι ιστορίες από τις ιδεολογικές μάχες που δίναμε στην Φιλοσοφική Αθηνών ή στα γραφεία της Νικηταρά 2-4 είναι αμέτρητες και συγκινητικές. Όπως συγκινητικές είναι οι στιγμές που ζήσατε όλοι εσείς, που έζησαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, στους ίδιους αγώνες ταγμένοι.  Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να έρθω στο σήμερα.
 
Τι έχουμε πετύχει σε αυτά τα 50 χρόνια; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Παρά τις αντιξοότητες και παρά τις σειρήνες του λαϊκισμού, διατηρήσαμε τις παραδόσεις και τον υπεύθυνο πατριωτισμό,  αποδεικνύοντας παράλληλα ότι ΝΑΙ η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν. Αποδείξαμε ότι είμαστε κόμμα δημοκρατικό και προοδευτικό. Αποδείξαμε ότι η Παράταξή μας είναι ταυτισμένη στη συνείδηση των Ελληνίδων και των Ελλήνων με τη δημοκρατία, την ελευθερία και την πρόοδο. Είναι ταυτισμένη με την αλήθεια και τη συνέπεια.  Ξέρει να δίνει δύσκολες μάχες και να τις κερδίζει για όλες τις Ελληνίδες και  όλους τους Έλληνες. Διαχειριστήκαμε τα τελευταία χρόνια έναν υβριδικό πόλεμο στα σύνορα. Αντιμετωπίσαμε μία πρωτοφανή πανδημία. Βρεθήκαμε απέναντι σε πρωτόγνωρες εξωγενείς προκλήσεις. Πήραμε αποφάσεις και δώσαμε  αγώνες για το καλό της Ελλάδας.  Ξεπεράσαμε -με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- τον πήχη, που εμείς οι ίδιοι είχαμε βάλει.   
 
Το 2019 παραλάβαμε μια χώρα: Με κατεστραμμένη οικονομία, με πολλούς φόρους, με γραφειοκρατία, με υψηλά ποσοστά ανεργίας, με τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ, με ανεξέλεγκτες ροές στα σύνορά μας. Μια Ελλάδα στο περιθώριο των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων. Μπροστά σε αυτά όμως δεν φοβηθήκαμε, δεν διστάσαμε. Καταφέραμε να πάμε την Ελλάδα ψηλά.
 
Σ’ αυτά τα χρόνια η Κυβέρνησή μας, ανάταξε την ελληνική οικονομία, κατήργησε ή μείωσε πάνω από 50 φόρους, ψηφιοποίησε το κράτος, έφτασε σε μονοψήφιο ποσοστό την ανεργία, πήγε τον κατώτατο μισθό στα 830 ευρώ, ενίσχυσε την οικογένεια, εκσυγχρόνισε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαχειρίστηκε το μεταναστευτικό εφαρμόζοντας μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και θωράκισε τα εθνικά μας σύνορα. Έκανε την Ελλάδα διαμορφωτή των ευρωπαϊκών εξελίξεων και αποκατέστησε πλήρως την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
 
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, φίλες και φίλοι, 
 
Έχουμε ακόμα πολλούς αγώνες να δώσουμε. Έχουμε να εξασφαλίσουμε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Έχουμε να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα μας. Ο επόμενος μεγάλος αγώνας είναι σε λίγο καιρό. Στις Ευρωεκλογές. Πρέπει να διαφυλάξουμε την πορεία, τη θέση το κύρος της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
 
Να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα υπηρετούν και δεν θα υπονομεύουν τα συμφέροντα της Πατρίδας μας.  Να στείλουμε τους ικανότερους και τις ικανότερες στην Ευρώπη.
 
Ταυτόχρονα, όμως, να επαναβεβαιώσουμε την πολιτική πρωτοπορία, την πολιτική υπεροχή της Παράταξής μας. Να διασφαλίσουμε με τη ψήφο μας τη δυναμική συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. Να εξασφαλίσουμε με τη ψήφο μας σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στην πορεία της Πατρίδας μας. Να πετύχουμε μια πλατιά νίκη.
 
Είναι στο χέρι όλων σας και όλων μας, να το επικοινωνήσουμε στους συμπολίτες μας πόρτα πόρτα, να μιλήσουμε για την σπουδαιότητα των Ευρωεκλογών, να τους ενημερώσουμε για την επιστολική ψήφο, να τονίσουμε πως αφορά και τον Απόδημο Ελληνισμό, αλλά και όσες και όσους μένουν στην Ελλάδα και δεν μπορούν να πάνε να ψηφίσουν με φυσική παρουσία. Στις 9 Ιουνίου η κάλπη είναι άδεια. Δεν επαναπαυόμαστε, δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Απεναντίας είμαστε σε εγρήγορση.
 
Βλέπουμε ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μπροστά στο φόβο της δημοσκοπικής τους κατάρρευσης δεν διστάζουν να μας επιτεθούν με κάθε τρόπο. Όσο είμαστε ενωμένες και ενωμένοι όμως, δεν μας φοβίζουν οι ανήθικες επιθέσεις τους. Συνεχίζουμε με πυξίδα τις αρχές και τις αξίες μας. Συνεχίζουμε Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά.
 
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
 
Ενωμένες και ενωμένοι προχωράμε μπροστά με την φλόγα από τον πυρσό να δυναμώνει και να φωτίζει το δρόμο και στις επόμενες γενιές για τα επόμενα 50 χρόνια.
 
Πάμε να φτιάξουμε μαζί μια Ελλάδα ακόμα πιο μεγάλη.
 
Σας ευχαριστώ”. 
 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood