[VID] Πρωτοποριακή Πανελλαδικά Πιστοποίηση της Στεφανιαίας Μονάδας της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

Επίσης η συμμετοχή της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης σε παγκόσμιες πολυκεντρικές κλινικές μελέτες, πιστοποιήθηκε με ISO 900:2015 και αποτελεί τη μοναδική πιστοποίηση στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα.
Screenshot_2434

Η πρώτη πιστοποίηση δημόσιας δομής υγείας στην Ελλάδα με ISO ΕΝ 15224:2016, αποδόθηκε στη Στεφανιαία Μονάδα (Μονάδα Εμφραγμάτων) και στο Aιμοδυναμικό Εργαστήριο της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, για την παροχή Υπηρεσιών Υγείας που προσφέρει υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Καρδιολογίας Δημήτριου Ν. Τζιακά.

Επίσης η συμμετοχή της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης σε παγκόσμιες πολυκεντρικές κλινικές μελέτες, πιστοποιήθηκε με ISO 900:2015 και αποτελεί τη μοναδική πιστοποίηση στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα.

[VID] Πρωτοποριακή Πανελλαδικά Πιστοποίηση της Στεφανιαίας Μονάδας της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝ ΑλεξανδρούποληςΣτην έκθεση αξιολόγησης που έλαβε χώρα στις 31/8/2022, επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, διαθέτει τις πλέον σύγχρονες υποδομές:

  • δύο πλήρως ανακαινισμένα προσφάτως Αιμοδυναμικά Εργαστήρια,
  • Στεφανιαία Μονάδα,
  • Ηλεκτροφυσιολογικό και Υπερηχοκαρδιογραφικό Εργαστήριο (2D,3D),
  • αυτόνομο Εργαστήριο Βασικής Έρευνας, στο οποίο αναπτύσσεται έντονη ερευνητική δραστηριότητα με διεθνούς απήχησης ερευνητικές εργασίες και δημοσιεύσεις στην Αθηροσκλήρωση και Στεφανιαία Νόσο, στην Καρδιακή Ανεπάρκεια, στις Βαλβιδικές παθήσεις και στη Θρόμβωση- αντιθρομβωτική θεραπεία.

[VID] Πρωτοποριακή Πανελλαδικά Πιστοποίηση της Στεφανιαίας Μονάδας της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝ ΑλεξανδρούποληςΣτο διδακτικό έργο της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, που αφορά προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, και ειδικευόμενους Καρδιολόγους, δίνεται έμφαση σε πρωτοπόρες μεθόδους διαδραστικής διδασκαλίας και στην προώθηση της σταδιοδρομίας των νέων επιστημόνων, τόσο στο προπτυχιακό όσο και στο μεταπτυχιακό επίπεδο.

Η επίτευξη της ποιότητας των θεραπευτικών υπηρεσιών, μέσα στο καθημερινό περιβάλλον μιας «ενεργούς και μαχόμενης» Κλινικής, αν και δυσχερής, οφείλει να είναι πολύ καλά τεκμηριωμένη, και επίσης πρέπει να αποδεικνύεται κατ’ αρχήν με την πιστοποίησή της από συγκεκριμένες διαδικασίες και ελέγχους από θεσμοθετημένα Όργανα της Πολιτείας.

Παράλληλα, η αξιολόγηση της ποιότητας στην παροχή Υπηρεσιών Υγείας, αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας, τόσο για τους εργαζόμενους Ιατρούς και Νοσηλευτές, όσο και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Η διοίκηση της Μονάδας προχώρησε στον σχεδιασμό του Συστήματος Ποιότητας σύμφωνα με τα Πρότυπα ΕΝ 15224: 2016/ISO9001:2015, αντιλαμβανόμενη ότι το προσωπικό είναι ευαισθητοποιημένο και διαθέσιμο να χρησιμοποιήσει συστηματικές προσπάθειες για την καλύτερη και αποδοτικότερη χρησιμοποίηση των διαθέσιμων ανθρωπίνων και υλικών πόρων, ενώ παράλληλα έπρεπε να τεκμηριωθεί η άριστη και υψηλών προδιαγραφών λειτουργία της.

[VID] Πρωτοποριακή Πανελλαδικά Πιστοποίηση της Στεφανιαίας Μονάδας της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝ ΑλεξανδρούποληςΤέλος, κρίθηκε ως αναγκαία, μια βελτιωμένη οργάνωση των διαδικασιών και επικοινωνιών της με όλα τα εμπλεκόμενα στη λειτουργία της μέρη.

“Ολοκληρώνοντας μία εντατική προσπάθεια δεκαέξι μηνών, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Δημητρίου Ν. Τζιακά και την ενθουσιώδη και άοκνη προσπάθεια όλου του προσωπικού, η Στεφανιαία Μονάδα (Μονάδα Εμφραγμάτων) και το Aιμοδυναμικό Εργαστήριο της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, είναι πλέον πιστοποιημένα από τον Φορέα Πιστοποίησης TUV NORD (TUV HELLAS), ως η πρώτη Στεφανιαία Μονάδα & Αιμοδυναμικό Εργαστήριο σε Δημόσιο Νοσοκομείο, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 15224: 2016”, σημειώνει ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ρούφος.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood