Μετά την οριακή καταψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο (14 κατά-13 υπέρ) της πρότασής του για ίδρυση ΔΕΥΑ στον Ίασμο, ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή σχετικού δημοτικού δημοψηφίσματος στις 8 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, θέτει στην κρίση του δημοτικού συμβουλίου την εν λόγω πρότασή του, για την υλοποίηση της οποίας απαιτείται απόφαση του Σώματος με αυξημένη πλειοψηφία τουλάχιστον των 2/3 των μελών του.

“Επί τέσσερις μήνες δίνουμε μια πρωτοφανή μάχη να διοικήσουμε με την εντολή του 65,98% που λάβαμε στις εκλογές”, τόνισε στη δήλωσή του ο Οντέρ Μουμίν, και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους πολίτες: “Η εντολή σας αυτή δεν αναγνωρίζεται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Στόχος τους δεν είναι η γόνιμη αντιπολίτευση αλλά η ταπείνωση της ψήφου σας. Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αγνοήσει τη βούλησή σας. Θεωρώντας αναγκαία την ίδρυση ΔΕΥΑ Ιάσμου, κρίνω σκόπιμη την προσφυγή σε εσάς. Στις δημοκρατίες τη λύση δίνει κυρίαρχα ο λαός. Λογοδοτώ μόνο σε εσάς”.