[VID] Πολάκης: “Αυτά τα νομοσχέδια της ΝΔ θα καταργήσουμε το πρώτο δεκαήμερο της επόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία”

"Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η ΝΔ εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους: Εμείς την περίοδο των μνημονίων νομοθετήσαμε την πλήρη υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων. Με εσάς θα πληρώνουν πλέον και οι ασφαλισμένοι".
ΠΟΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

“Σήμερα τρίζουν τα κόκκαλα τριών ανθρώπων: του Γεννηματά, του Αυγερινού, και του Πέτρου Κόκκαλη, του Υπουργού Υγείας της «Κυβέρνησης του Βουνού», καθώς ο νόμος του Ε.Σ.Υ. της πρώτης περιόδου του ΠΑΣΟΚ περιείχε αυτούσια κομμάτια όσων είχε γράψει τότε ως πρόγραμμα”, τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η ΝΔ εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους”, συνέχισε, και εξήγησε:
“Εμείς την περίοδο των μνημονίων νομοθετήσαμε την πλήρη υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων. Με εσάς θα πληρώνουν πλέον και οι ασφαλισμένοι.
Για εμάς η περίθαλψη αποτελεί βασικό ανθρώπινο κοινωνικό δικαίωμα το οποίο πρέπει να παρέχεται από την οργανωμένη κοινωνία, από την κρατική οργάνωση, με δωρεάν, υψηλής ποιότητας, έγκυρο, αποτελεσματικό τρόπο, σε κάθε άνθρωπο που κατοικεί σε αυτή τη χώρα. Για εσάς η περίθαλψη είναι εμπόρευμα που υπόκειται στους νόμους της αγοράς, που αγοράζεται και πουλιέται, που δημιουργεί κέρδος σε αυτούς που παράγουν και εμπορεύονται ιατροτεχνολογικά προϊόντα ή έχουν υποδομές περίθαλψης ή ασκούν ιδιωτική ιατρική.
Για εμάς η άσκηση της ιατρικής στα νοσοκομεία σημαίνει ισχυρά δημόσια νοσοκομεία, με ισχυρές υποδομές, με πολύ υψηλά αμειβόμενο προσωπικό, το οποίο από αυτή θα παίρνει το εισόδημά του για να κάνει αυτό το έργο, εκδηλώνοντας την αγάπη του στους ανθρώπους. Για εσάς τα νοσοκομεία είναι υποβαθμισμένα, με νησίδες πολυτελείας για να νοσηλεύονται οι εκλεκτοί, γιατί ξέρετε ότι όταν ζορίζει η κατάσταση εκεί πρέπει να πάνε. Είχαμε πολλά τέτοια παραδείγματα στην πανδημία, με τέτοιες νησίδες πολυτελείας για τους έχοντες, είτε λεφτά είτε πολιτικό μέσο”.
Για τη διαχείριση της πανδημικής κρίσης ο Π. Πολάκης σημείωσε:
“Έχετε ευθύνη κυρία Γκάγκα, εσείς και ο κ. Πλεύρης. Την ημέρα που αναλάβατε, 1η Οκτωβρίου 2021, είχαμε 13.743 νεκρούς. Σήμερα, έναν χρόνο και δύο μήνες από τότε, έχουμε 34.304. Δηλαδή 21.000 χιλιάδες νεκροί, το 63% κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καταγράφηκαν το χρονικό διάστημα που είστε Υπουργοί. Αυτό είναι επιτυχία; Έτσι νικήσατε την πανδημία; Όταν όλες οι άλλες χώρες τον τελευταίο χρόνο μείωναν ή εκμηδένιζαν τους θανάτους, εμείς ξεπεράσαμε – στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού – όλες τις χώρες που και εσείς και οι προκάτοχοί σας μας λέγατε να μην τους μοιάσουμε. Το βαρύ αυτό τίμημα το πληρώσαμε γιατί δεν φτιάξατε πραγματικές ΜΕΘ. Στήσατε κάτι αναπνευστήρες σε κάποιους θαλάμους με κρεβάτια και δεν φέρατε νωρίς, όπως έφεραν οι άλλες χώρες, τις θεραπείες που ήταν διαθέσιμες από τον Δεκέμβρη του ’20 και τον Γενάρη του ’21”.
Καταλήγοντας ο Π. Πολάκης προανήγγειλε:
“Το νομοσχέδιο αυτό, μαζί με το νομοσχέδιο της επικουρικής ασφάλισης, τα νομοσχέδια της κυρίας Κεραμέως για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, το επιτελικό κράτος των υποκλοπών, του παρακράτους και των παρακολουθήσεων, και μαζί και με τον νόμο του Χατζιδάκη για την κατάργηση του οκτάωρου, θα είναι αυτά που θα καταργηθούν το πρώτο δεκαήμερο μετά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της επόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood