Τα είπε όλα με μια ανάρτησή του ο Νίκος Δουλακάκης, αναφορικά με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν εδώ και δέκα μέρες πλέον οι πυροσβέστες των πεζοπόρων τμημάτων για να σβήσουν την εξαιρετικά δύσκολη φωτιά στο Παπίκιο Όρος της Ροδόπης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει παραστατικότατα:

Οφείλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και την έμπρακτη συμπαράστασή μας στους πυροσβέστες των πεζοπόρων τμημάτων που υπερβάλλοντας εαυτόν επιχειρούν αυτές τις ημέρες στο Παπίκιο.
Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με κλίσεις όπου με το ζόρι κάποιος στέκεται όρθιος, και έντονες ριπές ανέμου που συνεχώς αλλάζουν κατευθύνσεις, τρεις-τέσσερις ώρες περπάτημα για να προσεγγίσουν τα μέτωπα, με φόρτο 24ώρου+ (εφόδια και εξοπλισμός), διανυκτέρευση στο βουνό με θερμοκρασία κοντά στους 0°C.
Δυστυχώς οι δυνάμεις (επίγειες και εναέριες) είναι λιγοστές για τόση μεγάλη έκταση μετώπων, και η υγρασία της καύσιμης ύλης εξαιρετικά μικρή.
Το ευτύχημα, απ’ ό,τι φαίνεται, πως ελάχιστα δέντρα θα νεκρωθούν στις κλειστές ομήλικες συστάδες δρυός, και κυρίως οξυάς, όπου έρπουσα η πυρκαγιά καίει τον φυλλοτάπητα.
Στις φωτογραφίες και στα βίντεο, στελέχη της 2ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) Θεσσαλονίκης επιχειρούν με σκαπτικά εργαλεία και αλυσοπρίονο σε μέτωπο κάτω από την ψηλότερη κορυφή του Παπίκιου”.

[VID & PICS] Πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος: Συγκλονιστικές εικόνες από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών [VID & PICS] Πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος: Συγκλονιστικές εικόνες από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών