“ΣΤΙΣ 28 ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!”. Με αυτό το σύνθημα, απευθύνθηκε τις προηγούμενες μέρες διαδικτυακό κάλεσμα, για εναλλακτικό εορτασμό της εθνικής επετείου του “ΟΧΙ” στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, δεδομένου οτι δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση.

Συγκεκριμένα, σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν: “Να κατεβούμε ΟΛΟΙ με τα οχήματά μας στο κέντρο της Κομοτηνής και στους δρόμους της, με την Ελληνική σημαία, κορνάροντας και τραγουδώντας για την μεγάλη Εθνική μας επέτειο. Να ξαναζήσουμε στην Κομοτηνή, έστω για λίγες στιγμές, την ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που επικρατούσε αυτή τη μέρα πριν 80 χρόνια σε όλη την Ελλάδα”.
Ωστόσο, οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έσπευσαν με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στο σημείο συνάντησης στον κόμβο του ΟΑΕΔ, βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δεν τους επέτρεψαν να πραγματοποιήσουν τη δράση τους.
Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες  οι αστυνομικοί επικαλέστηκαν σχετικό χθεσινό ΦΕΚ, κι έτσι περιορίστηκαν να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο και να κινηθούν με τα οχήματά τους κατά μόνας και όχι εν πομπή.

Όμως, όπως κατήγγειλαν στη συνέχεια, “όταν κάποιοι συναντήθηκαν στο φανάρι της δημαρχίας, τους προσήγαγαν για εξακρίβωση στοιχείων, οκτώ άτομα”.
Το διαδικτυακό μήνυμα-προσκλητήριο για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, είχε ως εξής:
“Αδέρφια Έλληνες! Τα κυβερνητικά μέτρα «εναντίον του κορωνοϊού» θέλουν να «μείνουμε σπίτι» σε μία ακόμη εθνική επέτειο. Αν μείνουμε άπραγοι την 28η Οκτωβρίου, θα δώσουμε το μήνυμα πως ο δημόσιος χώρος πλέον ανήκει όχι μόνο στο κομματοκρατικό καθεστώς, αλλά και σε περιθωριακές πολιτικά ομάδες και στους παράνομους μετανάστες που ζούνε σε μια ιδιότυπη ασυλία. Είναι το χειρότερο μήνυμα που μπορεί να πάρει η Τουρκία η οποία μας απειλεί ανοιχτά και η επίσημη Ελλάδα δείχνει να υποχωρεί. Μπορούμε όμως να τιμήσουμε τον αγώνα των προγόνων μας ενάντια στην ιταλογερμανική επιθετικότητα, χωρίς να παραβιάσουμε τα «υγειονομικά πρωτόκολλα». Το πρωί της Τετάρτης 28η Οκτωβρίου, ώρα 11.30, να κατεβούμε ΟΛΟΙ με τα οχήματά μας στο κέντρο της Κομοτηνής και στους δρόμους της, με την Ελληνική σημαία, κορνάροντας και τραγουδώντας για την μεγάλη Εθνική μας επέτειο. Να ξαναζήσουμε στην Κομοτηνή, έστω για λίγες στιγμές, την ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που επικρατούσε αυτή τη μέρα πριν 80 χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Όταν η ελληνική κοινωνία με το αιώνιο «Ελευθερία ή Θάνατος» επέλεξε τον περήφανο πόλεμο και όχι μιαν ατιμωτική ειρήνη. Είναι μια μέρα εθνικής υπερηφάνειας που δικαιούμαστε να γιορτάσουμε ΟΛΟΙ οι συνειδητοί Έλληνες. ΤΕΤΑΡΤΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 11:30, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΒΕΜΠΟ ΣΤΑ ΗΧΕΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ. ΤΟ «ΟΧΙ» ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ. Σημείο εθελοντικής προσυγκέντρωσης: Μεταξύ Kosmopolis και Κόμβου ΟΑΕΔ) – Πρωτοβουλία Ελλήνων”.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ