Έχοντας στο πλευρό της τον βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Αχμέτ Ιλχάν, του οποίου την παραγωγική παρουσία στο κόμμα και δραστηριότητα στη βουλή, εξήρε, η Φώφη Γεννηματά παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Άλλωστε, στον νομό Ροδόπης, η παράταξη στις τελευταίες εθνικές εκλογές κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό της πανελλαδικά, σχεδόν 23%.

Τόσο στις δηλώσεις της όσο και στην ομιλία της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία της ηγεσίας με τον Αχμέτ Ιλχάν, εμφανίστηκε να έχει πλήρη γνώση των θεμάτων που απασχολούν τον τόπο και τα οποία ο τοπικός βουλευτής του κόμματος αναδεικνύει με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ενώ εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση τόσο προς την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και προς την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Τους γνωρίζουμε και δοκιμάστηκαν. Η ΝΔ αντί για κυβέρνηση μεταρρυθμίσεων αποδεικνύεται κυβέρνηση διευθετήσεων μεγάλων συμφερόντων, και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που άνοιξε στη δεξιά τον δρόμο προς την εξουσία της γαλάζιας λιτότητας”, τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά, συμπληρώνοντας με αισιοδοξία πως “μοναδική εγγύηση για τη χώρα αποτελεί μια ισχυρή κεντροαριστερά, για μια νέα αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος, για μια πραγματικά προοδευτική κανονικότητα”.

Δείτε το βίντεο με την άφιξη της κ. Γεννηματά και την υποδοχή της στην κατάμεστη αίθουσα της “Λέσχης Κομοτηναίων”, καθώς και τις δηλώσεις και τα βασικά σημεία της ομιλίας της:

Χαιρετίζοντας την παρουσία της κ. Γεννηματά στην Κομοτηνή, ο Αχμέτ Ιλχάν, κατέθεσε την πεποίθησή του οτι το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο στη Ροδόπη και σε όλη χώρα, και εστιάζοντας στα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή, επανέλαβε την πρότασή του για εκπόνηση ενός ειδικού σχεδίου ανάπτυξης του τόπου. “Για τη Θράκη και την πατρίδα μας την Ελλάδα”, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε:

“Αγαπητή μας πρόεδρε, φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, είναι μεγάλη τιμή και χαρά να σας έχουμε σήμερα εδώ μαζί μας στην Κομοτηνή. Σας καλωσορίζουμε στην Ροδόπη των ζεστών και φιλόξενων ανθρώπων, της περίφημης θρακιώτικης φιλοξενίας, της μεγάλης παράδοσης της δημοκρατικής παράταξης, της Ροδόπης του 23% των τελευταίων βουλευτικών εκλογών! Είμαστε βέβαιοι, έχουμε την πεποίθηση ότι και στις επόμενες εκλογές θα είμαστε και πάλι στην πρωτοπορία των πανελληνίων αποτελεσμάτων και θα δώσουμε εμείς από εδώ το μήνυμα της νίκης και της ολικής επιστροφής της δημοκρατικής παράταξης στον επίκεντρο των πολιτικών μας πραγμάτων. Φίλες και φίλοι θέλω να συνοψίσω με την ευκαιρία της παρουσίας της προέδρου μας στην Κομοτηνή τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχές μας. Βιώνουμε μια δύσκολη συγκυρία για την επιχειρηματικότητα και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής στην περιοχή μας.  Οι συνέπειες της κρίσης είναι ορατές και σήμερα παντού, οι επαγγελματίες μας βλέπουν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται από την φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό και το παραεμπόριο, οι αγρότες μας να έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές το 2018 και 19 στην παραγωγή τους και την κυβέρνηση να μην τους αποζημιώνει παρά τον προσωπικό μου αγώνα και όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής μέσα στην Βουλή. Η Βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής παραμένει σχεδόν νεκρή εδώ και μια δεκαετία και οι δείκτες ανεργίας συνεχίζουν να είναι υψηλοί. Η περιοχή της Ροδόπης και της Θράκης χρειάζονται ένα ειδικό αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα αξιοποιεί τα φυσικά της πλεονεκτήματα, την γεωγραφική της θέση και το σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό. Χρειαζόμαστε ευκαιρίες και το συνεχές ενδιαφέρον της κεντρικής εξουσίας. Όχι γιατί επαιτούμε αλλά γιατί απαιτούμε όσα μας αξίζουν. Τα 100 χρόνια άλλωστε από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό αποτελούν μια σημαντική αφετηρία για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα για το μέλλον. Δεν θα μπορούσα, τέλος, να μην αναφερθώ και στην σημαντική συμβολή της Μειονότητας στις νίκες της Δημοκρατικής Παράταξης και του Κινήματος Αλλαγής στην Ροδόπη και την Θράκη αλλά και τον αγώνα που δίνει για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και δικαιοσύνης, για μια εκπαίδευση μειονοτική ισότιμη της δημόσιας και για δημοκρατικά δικαιώματα προς όλους και για όλους. Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την άψογη συνεργασία των τελευταίων τριών χρόνων για την προσωπική σας επιλογή να με εμπιστευθείτε και να με τιμήσετε με την συμμετοχή μου στην Δημοκρατική Συμπαράταξη αρχικά και συνέχεια στο Κίνημα Αλλαγής. Μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και πολιτικής συμπόρευσης που θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα στην Κομοτηνή και σας δίνω τον λόγο για να ακούσουμε την τοποθέτηση σας και να κόψετε την πίτα της νομαρχιακής μας οργάνωσης. Καλωσορίσατε αγαπητή μας πρόεδρε στην Θράκη και την Κομοτηνή”.

Για την ιστορία, το “φλουρί” της Βασιλόπιτας βρέθηκε στο κομμάτι του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη ο οποίος εισέπραξε ευχές για υγεία, δημιουργικό 2020, και πετυχημένη θητεία.

(vid & pics) Κομοτηνή: Επίθεση Φώφης Γεννηματά σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-"Τους γνωρίζουμε και δοκιμάστηκαν"

Photogallery