[VID] Π. Μαρινάκης για γάμο ομοφυλοφίλων: “Είναι σημαντικό νομοσχέδιο για την κοινωνία. Το πιστεύουμε”

"Ακούμε όλες τις απόψεις της κοινωνίας αλλά εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας".
Screenshot_662

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σήμερα”, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, ήταν σήμερα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μεταξύ άλλων σημείωσε: 

  • Για το νομοσχέδιο για “την ισότητα στον πολιτικό γάμο και τα δικαιώματα των παιδιών”

“Είναι ένα σημαντικό νομοσχέδιο για την κοινωνία. Ρυθμίζει ένα ζήτημα δικαιωμάτων. Το πιστεύουμε. Πιστεύουμε στη ρύθμιση αυτής της κατάστασης. Ο Πρωθυπουργός απάντησε λέγοντας ότι όσοι συμμετέχουν σε ένα όργανο κορυφαίο όπως είναι το Υπουργικό Συμβούλιο, και εγκρίνουν τα νομοσχέδια, έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Δεν πρέπει όμως να προκαταλαμβάνουμε τη στάση ενός Υπουργού, ενός βουλευτή, ενός οποιουδήποτε ανθρώπου που έχει δικαίωμα ψήφου οπουδήποτε. Δεν μπορούμε δηλαδή, όπως και για τις βουλευτικές εκλογές, που είναι ιερό το δικαίωμα ψήφου και είναι ουσιαστικά συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να δούμε πώς θα τοποθετηθούν μετά την αρχική τοποθέτηση του εισηγητή Υπουργού, του κ. Σκέρτσου, του Υπουργού Επικρατείας, ως αρμόδιου για την υιοθέτηση μιας στρατηγικής την οποία είχαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, να ακούσουμε τις τοποθετήσεις εντός του Υπουργικού, να δούμε ποια θα είναι η στάση του κάθε Υπουργού ως βουλευτή. Εγώ θα σας πω την προσωπική μου θέση. Θεωρώ ότι όταν συμμετέχεις σε ένα σύνολο, στηρίζεις τις επιλογές του συνόλου αυτού. Πιστεύω στις ομάδες. Πιστεύω σε ομάδες, μάλιστα, η συγκεκριμένη, και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που έχει ακούσει τον τελευταίο καιρό διάφορα, είναι η πιο συμπαγής κοινοβουλευτική ομάδα. Στήριξε πολύ δύσκολες επιλογές για την αντιμετώπιση εισαγόμενων κρίσεων. Δεν μπορώ να θυμηθώ πιο αρραγή, πιο συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα. Και πιστεύω ότι από όλη αυτή τη διαδικασία του διαλόγου, την οποία την έζησα και την έζησα δύο χρόνια, και με τις προηγούμενές μου δύο ιδιότητες στη ΝΔ, για κάθε νομοσχέδιο, βγαίνει κερδισμένη η ΝΔ”.

  • Για τη στάση της Εκκλησίας στο θέμα της ισότητας στον πολιτικό γάμο

“Έχουμε απόλυτο σεβασμό στην Εκκλησία. Η στάση της Εκκλησίας σε πολύ μεγάλες περιόδους εισαγόμενων κρίσεων, έντονων φυσικών φαινομένων, ήταν μία στάση και είναι, και παραμένει διαχρονικά, μια στάση πολύ σημαντική για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Στηρίζει τους αδύναμους. Από εκεί και πέρα, έχει τις απόψεις της. Είναι απολύτως σεβαστές. Προφανώς τις ακούμε, όπως κι όλες τις απόψεις της κοινωνίας, αλλά εμείς εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας. Έχουμε εκλεγεί με ένα πρόγραμμα από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι μας τίμησαν με μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι την προηγούμενη φορά, παρά τα δύσκολα χρόνια εισαγόμενων κρίσεων. Γιατί είδαν ένα έργο, προφανώς. Κι έχουμε καθήκον να είναι ακόμη πιο εμπροσθοβαρές το έργο αυτό. Έχουμε ένα πρόγραμμα. Υπάρχει εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Η εκτελεστική εισηγείται, η νομοθετική ψηφίζει”.

 

  • Για τον εσωτερικό διάλογο της ΝΔ σχετικά με το νομοσχέδιο για “την ισότητα στον πολιτικό γάμο”

“Ως προς τον διάλογο, θεωρώ ότι γίνεται ένας εξαντλητικός διάλογος. Είχα την τιμή να είμαι δύο χρόνια Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και παρακολουθώ πολύ τα κοινοβουλευτικά. Σε όλα τα μεγάλα νομοσχέδια και νομοσχέδια, μάλιστα, που αλλάζουν τον πυρήνα της φορολογικής πολιτικής, της λειτουργίας των πανεπιστημίων και πολλά άλλα σημαντικά για την υγεία, έχει ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Δηλαδή ποια είναι η διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον; Επικοινωνία, ενημέρωση, διάλογος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα από τον εισηγητή υπουργό. Στη συγκεκριμένη, μάλιστα, περίπτωση, προηγήθηκε του Υπουργικού Συμβουλίου γιατί δεν υπήρχε το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας και είχαν εκφραστεί διαφορετικές απόψεις. Γιατί έγινε σε δύο μέρες; Για να ακουστούν όλες οι απόψεις”.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood