Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πυκνή δασική έκταση στη Θάσο λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή της Ποταμιάς, όπου πρόσφατα είχε ξεσπάσει ξανά πυρκαγιά η οποία αντιμετωπίστηκε ωστόσο εγκαίρως.

Αυτή τη φορά τα μέτωπα της φωτιάς ήταν δύο, κάτι που γεννά έντονο προβληματισμό και στρέφει τα βλέμματα των ερευνών προς το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Η φωτιά άρχισε να επεκτείνεται πολύ γρήγορα και έτσι υπήρξε κινητοποίηση για τη μεταφορά πυροσβεστών με έκτακτα δρομολόγια πλοίων από την Καβάλα.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ωστόσο οι φλόγες ήταν ορατές ακόμη και από το κέντρο της Ξάνθης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και την Τρίτη η Θάσος βρισκόταν στο επίπεδο 4 (πολύ υψηλού κινδύνου) του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, και αμέσως μόλις «υποβιβάστηκε» στο επίπεδο 3 ξέσπασε η εν λόγω πυρκαγιά.

Το νησί αυτή την περίοδο «βουλιάζει» από τουρίστες, μιας και αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για Έλληνες ταξιδιώτες όσο και ξένους από γειτονικές χώρες.

Στα social media υπήρξε κάλεσμα για τη συμμετοχή εθελοντών στις προσπάθειες κατάσβεσης.

[VID] Ορατή από την Ξάνθη η φωτιά στη Θάσοπηγή: xanthinea.gr