Ένα εξόχως ενδιαφέρον περιστατικό, με τη συνάντησή της στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, σήμερα 4/11/2020, με δύο οικογένειες παράνομων μεταναστών, Τούρκων κατά τον ισχυρισμό τους, περιγράφει γλαφυρά η πολύπειρη γνωστή δημοσιογράφος Μελαχροινή Μαρτίδου, που παρά τη συνταξιοδότησή της μετά τη σταδιοδρομία της στην εφημερίδα “Ο Χρόνος” της Κομοτηνής, τα δημοσιογραφικά της αντανακλαστικά παραμένουν ενεργά.

“Στο Δέλτα του Έβρου πριν μια ώρα συναντούμε πεζοπόρους παράνομους μετανάστες, δύο οικογένειες με μικρά παιδιά, να κινούνται στο κεντρικό ανάχωμα του Τσιρώζη. Τους πλησιάζουμε, δεν μιλούν αγγλικά, και μας λένε ότι είναι Τούρκοι. Καλοντυμένοι, ατσαλάκωτοι, με σακίδια στην πλάτη. Τηλεφωνούμε στην αστυνομία, σε νούμερο που έχουμε καταχωρημένο για τις περιπτώσεις αυτές, και τους περιγράφουμε το σημείο. “Που είναι του Τσιρώζη;”, έρχεται η ερώτηση. Πήρατε στο Τμήμα του Τυχερού, πάρτε την Συνοριακή Φερών”. Α, καλά, ο πολίτης να ψάχνει ποιον να ενημερώσει. Και στο Τμήμα του Τυχερού δεν ξέρουν τα πιο προβεβλημένα σημεία-περάσματα του Έβρου, τα σημεία απ’ όπου θα περάσει ο φράχτης, και δέχονται τις μεταναστευτικές ροές; Τηλεφωνούμε στην “σωστή” Συνοριακή δίνοντας τα στοιχεία μας. “Στέλνουμε όχημα”. Περιμένουμε πιο κάτω μήπως συναντήσουμε αστυνομικό η στρατιωτικό όχημα. Ψυχή! Κάποια στιγμή, ενώ φθάνουμε στο πρώην φυλάκιο Καραγώγου για να αποχαιρετήσουμε το Δέλτα, βλέπουμε ένα όχημα στρατιωτικό, τους κάνουμε σινιάλο, σταματούν, τους ενημερώνουμε. “Θα πάει Χάμερ”, μας λένε, “εμείς τώρα έχουμε παρατήρηση”. Δεν ξέρουμε τι έγινε τελικά. Οι πεζοπόροι λαθρομετανάστες συνέχιζαν την πορεία τους στην γλυκιά ηλιόλουστη μέρα, σ’ έναν χώρο που αστυνομεύεται, που επιτηρείται ηλεκτρονικά, που είναι θωρακισμένος, που…”.

[VID] "Οι πεζοπόροι λαθρομετανάστες συνέχιζαν την πορεία τους στην γλυκιά ηλιόλουστη μέρα, σ' έναν χώρο που επιτηρείται ηλεκτρονικά..."
Η πολύπειρη δημοσιογράφος, Μελαχροινή Μαρτίδου.