Εν όψει της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.
“Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα του ιού, εξ ου και ανακοινώθηκαν νέα μέτρα”, τονίζει ο Δήμαρχος, και με βιντεομήνυμα προς στους δημότες του Δήμου Ιάσμου, τους υπενθυμίζει τα μέτρα προστασίας, τους παρακαλεί για την τήρησή τους, και τους γνωστοποιεί πως με απόφασή του καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στις λαϊκές αγορές.
Ταυτόχρονα, εν όψει του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καλεί τους δημότες να τηρούν τα μέτρα της αντιπυρικής περιόδου.
Το μήνυμα του Οντέρ Μουμίν προς τους δημότες του Δήμου Ιάσμου:

«Αγαπητοί συνδημότισσες–συνδημότες.
Όλοι μαζί ενωμένοι δώσαμε μια σπουδαία μάχη με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην πρώτη φάση του κορωνοϊού.
Σήμερα, η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.
Χαλαρώσαμε, και δεν πρέπει.
Πρέπει να τηρήσουμε ο καθένας μας τα μέτρα που επιβάλλει η Πολιτεία.
Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Νίκο Χαρδαλιά.
Επιγραμματικά σας ζητώ:
1. Να κρατάτε αποστάσεις.
2. Να αποφεύγετε τον συνωστισμό-συγχρωτισμό.
3. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στις εκκλησίες και στα τζαμιά μας και σε προβλεπόμενους κλειστούς χώρους. Θερμοπαρακαλώ τους θρησκευτικούς λειτουργούς και των δύο θρησκειών για την αυστηρή τήρηση των μέτρων εντός των χώρων λατρείας.
4. Γάμοι, βαπτίσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, πάσης φύσεως εκδηλώσεις είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο, αυστηρά πραγματοποιούνται με συμμετοχή έως 100 ατόμων. Το μέτρο αυτό ισχύει μέχρι τέλος Αυγούστου. Εξυπακούεται ότι και στα 100 άτομα αυστηρά τηρούνται οι αποστάσεις. 
5. Με απόφαση μου, στις λαϊκές αγορές Σώστη και Ιάσμου καθίσταται υποχρεωτική η μάσκα, εκτός από πολίτες, και για τους δημότες ή επισκέπτες καταναλωτές. Συνεργεία του Δήμου θα μοιράσουν μάσκες στις εισόδους των εν λόγω λαϊκών αγορών. Το μέτρο αυτό ισχύει έως 31 Αυγούστου. 
6. Επίσης, ο Αύγουστος είναι επικίνδυνος από άποψη εκδήλωσης πυρκαγιών. Μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι συνδημότες μας σε δασικές, αγροτικές, χορτολιβαδικές εκτάσεις. Πρέπει να αποκλείσουμε όλοι μαζί την εκδήλωση πυρκαγιών από ανθρώπινο παράγοντα.
Ενωμένοι πάλι θα τα καταφέρουμε».