• Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος followgreen.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε o Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κομοτηνής.

Η σχολική δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Συμμετείχαν 26 δημοτικά σχολεία, τα οποία σε μόλις τέσσερις μήνες συνέλεξαν περισσότερα από 14.700 κιλά, κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες), ενώ, παράλληλα, δέχονταν δωρεές πόντων μέσω της ειδικής σελίδας «Σχολεία».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης βράβευσε με επαίνους συμμετοχής όλα τα σχολεία για την προσπάθειά τους, ενώ τα τέσσερα σχολεία που διακρίθηκαν θα έλαβαν χρηστικά δώρα και δεντράκια για τις σχολικές τους μονάδες.

Τα σχολεία που διακρίθηκαν κατά σειρά: 1ο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, δημοτικό σχολείο Φαναρίου, 2ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, δημοτικό σχολείο Αιγείρου.

Υποστηρικτές της βράβευσης ήταν η ΑΦΗΣ και το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», τους οποίους ο Δήμος ευχαριστεί θερμά.

Ο Δήμος Κομοτηνής έχει σχεδιάσει και πρόκειται να συνεχίσει τις δράσεις ευαισθητοποίησης και τη νέα σχολική χρονιά σε ακόμη περισσότερα σχολεία.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του TV ΡΟΔΟΠΗ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

8306cc02 unnamed 10