[VID] Ο Δημήτρης Χαρίτου στηρίζει την “Αγροδιατροφική Σύμπραξη” της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

"Τέτοια σχήματα όπως οι Αγροδιατροφικές Συμπράξεις, μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμβάλλοντας στην ανάδειξη, στην προβολή και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων της διατροφής, ώστε να ενδυναμωθεί η συνέργεια σε περιφερειακό επίπεδο ανάμεσα στους κλάδους της  αγροτοδιατροφής, του τουρισμού και της εστίασης".
Screenshot_2488

“Τέτοια σχήματα όπως οι Αγροδιατροφικές Συμπράξεις, μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμβάλλοντας στην ανάδειξη, στην προβολή και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων της διατροφής, ώστε να ενδυναμωθεί η συνέργεια σε περιφερειακό επίπεδο ανάμεσα στους κλάδους της  αγροτοδιατροφής, του τουρισμού και της εστίασης”.

Τα παραπάνω τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση παρουσίασης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, και αφού ευχαρίστησε την περιφερειακή αρχή για την πρόσκληση, ανέφερε:

“Μπορεί ακόμα η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να προσδώσει στα τοπικά μας προϊόντα ισχυρό brand name με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό και για τους καταναλωτές. Επιπλέον, μπορεί να αποτελέσει το “όχημα” για ευρεία πληροφόρηση όσων εμπλέκονται, για τα προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι σε εξέλιξη”.

[VID] Ο Δημήτρης Χαρίτου στηρίζει την "Αγροδιατροφική Σύμπραξη" της Περιφέρειας ΑΜ-ΘΌπως υπογράμμισε ακόμη ο κ. Χαρίτου, “τέτοιου είδους συμπράξεις είναι απολύτως συμβατές και εντάσσονται στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα, με στόχους:

  • την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που θα είναι προσβάσιμα και ασφαλή για τον καταναλωτή,
  • να καταστούν βιώσιμες οικονομικά οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις που θα διασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα,
  • την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ειδικά αυτή την εποχή της κλιματικής κρίσης,
  • και βέβαια να συμβάλλει στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού στην ύπαιθρο, που τόσο αναγκαίο είναι για την περιοχή μας”.

Και προσθέτοντας οτι “με βάση αυτές τις σκέψεις πρέπει να θεωρείτε δεδομένη την υποστήριξή μου στο ξεκίνημα που κάνει το νέο σχήμα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης”, έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον: “Θυμάμαι το 2011, όταν ήμουν περιφερειακός σύμβουλος, σε αυτή την αίθουσα, είχε συζητηθεί το “καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ”. Μετά από δύο χρόνια η πρώτη αγροδιατροφική σύμπραξη έγινε πράξη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και βέβαια ακολούθησαν και σε άλλες. Κρίσιμο, όμως, στοιχείο, για την επιτυχία τους, είναι να υπάρχουν κανόνες στη λειτουργία τους. Να λειτουργούν δηλαδή με κριτήρια που βασίζονται στην επιχειρηματικότητα, στην επιστημονική γνώση, στις κοινωνικές ανάγκες και στην αξιοκρατία, γιατί οι παθογένειες είναι γνωστές στην ελληνική πολιτεία. Είμαι βέβαιος ότι αν η Αγροδιατροφική Σύμπραξη κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση, μπορεί να αποτελέσει ένα θετικό πρότυπο”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood