Αποζημιώσεις de minimis θα λάβουν ξανά οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης, για απώλειες εσοδείας 2022 από την ασθένεια της νεκρωτικής ίωσης.
Η εξέλιξη συνιστά αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του Βουλευτή Ροδόπης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΛΑ, Ιλχάν Αχμέτ, για τον οποίο μάλιστα ο Πρόεδρος της Καπνικής Ελλάδας, Ευάγγελος Γιαννώτας, υπογραμμίζει ότι κερδίζει όλες τις αποζημιώσεις για λογαριασμό των καπνοπαραγωγών του νομού Ροδόπης!
-
Γιαννώτας: “Θα πρέπει ό,τι δικαιούμαστε να το ζητάμε μέσω του Βουλευτή της Ροδόπης;“
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Κλαδική Συνεταιριστική Ένωση Καπνού (Καπνική), τονίζει: “Αιφνιδιαστήκαμε οι καπνοπαραγωγοί της χώρας με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση της ομάδας εργασίας για τον συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων […] για την αποζημίωση πολλών καλλιεργειών, μεταξύ αυτών και του καπνού ΜΟΝΟ της Π.Ε. Ροδόπης. […] σε πρόσφατη συνάντηση της ΚΑΠΝΙΚΗΣ που εκπροσωπεί όλους τους καπνοπαραγωγούς της χώρας, μαζί με την εκπροσώπηση της Κομοτηνής, είχαμε την πλήρη επιβεβαίωση του Υπουργού ότι όλοι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν από απώλεια εισοδήματος μέσω του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης de minimis που είχανε στην καπνοπαραγωγή, και πλήρη κάλυψη από την γκάφα του Υπουργείου που αφορούσε την επιστρεπτέα προκαταβολή που έδωσε πανηγυρίζοντας και αργότερα την εισέπραξε εντόκως. Στη χώρα μας υπάρχουν 25 ομάδες παραγωγών καπνού. Στην ενίσχυση εντάχθηκε ΜΟΝΟ η Ροδόπη. […] Και ρωτάμε: […] Θα πρέπει ό,τι δικαιούμαστε να το ζητάμε μέσω του Βουλευτή της Ροδόπης;“.
-
Ιλχάν Αχμέτ: “Αγωνίζομαι για τον νομό μου, τη Ροδόπη, και παλεύω για τους αγρότες μας”
Σε δήλωσή του, και απευθυνόμενος προς τους παραγωγούς, ο Ιλχάν Αχμέτ αναφέρει: “Αγαπητοί μου συμπολίτες. Έχω δηλώσει πολλές φορές σε αυτά τα χρόνια που με τιμάτε με την ψήφο σας και με εκλέγετε βουλευτή Ροδόπης, ότι χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δίνεται. Έτσι, είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η Ροδόπη κέρδισε και νέα αποζημίωση για τις απώλειες στα καπνά από τη νεκρωτική ίωση εσοδείας 2022. Η αποζημίωση θα καταβληθεί από το χρηματοδοτικό εργαλείο των de minimis. Τη δέσμευση για αυτή την αποζημίωση μου είχε δώσει στη Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου τον οποίο και ευχαριστώ. Η αποζημίωση προορίζεται έως σήμερα αποκλειστικά για τη Ροδόπη, σε σημείο που η Καπνική Ελλάδος με σημερινή της ανακοίνωση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τα δίνει μόνο στη Ροδόπη. Εγώ ασφαλώς δεν έχω θέμα με κανέναν άλλον νομό της χώρας, αλλά πρωτίστως αγωνίζομαι για τον νομό μου, τη Ροδόπη, και παλεύω για τους αγρότες μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω και πάλι ότι θα συνεχίσω να είμαι πάντα στην πρωτοπορία για τα συμφέροντα της Ροδόπης. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε. Θα τιμώ πάντα αυτό το συμβόλαιο με τον λαό μας“.