[VID] Ν. Παππάς: “Ο κ. Μητσοτάκης δεν κρατά πλέον το κλειδί των εξελίξεων”

«Ο κ. Χειμάρας "άνθισε" στον "βιότοπο" των 8,5 δισ. ευρώ απ΄ ευθείας αναθέσεων και του γενικευμένου κλίματος ότι εδώ θα γίνει ένα μεγάλο "ντου" στο δημόσιο χρήμα».
Screenshot_137

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν κρατά πλέον το κλειδί των εξελίξεων. Έχει διαμορφωθεί ένας καμβάς πιέσεων σε σχέση με τα σκάνδαλα τα οποία ταλαιπωρούν την παράταξή του, και ο ίδιος έχει προεξοφλήσει ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός μετά την κάλπη της απλής αναλογικής», τόνισε ο τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς μιλώντας στο web tv της Ναυτεμπορικής και τον δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

«Με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ θα επέλθει σταθερότητα και προοδευτική διακυβέρνηση. Με πρωτιά Μητσοτάκη θα συνεχιστεί η αισχροκέρδεια, το απόρρητο στις παρακολουθήσεις και το φάγωμα δημοσίου χρήματος», πρόσθεσε ο Ν. Παππάς.

Σχολιάζοντας, δε, την υπόθεση Χειμάρα, ανέφερε: «Ο κ. Χειμάρας “άνθισε” στον “βιότοπο” των 8,5 δισ. ευρώ απ΄ ευθείας αναθέσεων και του γενικευμένου κλίματος ότι εδώ θα γίνει ένα μεγάλο “ντου” στο δημόσιο χρήμα. Είναι προσβλητικό για τον λαό να υπάρχει ανοιχτό παράθυρο για νέα υποψηφιότητά του στις εκλογές. Είναι χυδαίο το μήνυμα της ασυλίας προς τους υποψηφίους της ΝΔ».

Όσο για τους λόγους της μη διαγραφής του από το κυβερνών κόμμα, διερωτήθηκε με νόημα: «Γιατί δεν τον διαγράφουν; Μήπως τους κρατάει από κάπου;».

Αναφορικά με την οικονομική δυσπραγία που τσακίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο κ. Παππάς υπογράμμισε: «Επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη τα ιδιωτικά χρέη αυξήθηκαν κατά 10 δισ. ευρώ. Το πρόβλημα θα επιλυθεί είτε με τη “μητσοτάκεια–νεοδημοκρατική” μέθοδο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, είτε με μια μεγάλη ρύθμιση που έχουμε προτείνει εμείς μαζί με τους φορείς της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας». Ειδικότερα, δε, για τον αποκλεισμό από την πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, του 96% των ελληνικών επιχειρήσεων πρόσθεσε πως «αποτελεί δομικό πρόβλημα για την οικονομία, για το οποίο η ΝΔ δεν κάνει τίποτα».

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ακόμη ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμία διάθεση να χτυπήσει το φαινόμενο της αισχροκέρδειας. Η χονδρική στην ενέργεια, οι τράπεζες και τα διυλιστήρια, έχουν συσσωρεύσει υπερκέρδη άνω των 7 δισ. ευρώ. Αυτό είτε το σταματάς και ενισχύεις την κοινωνία είτε το διαιωνίζεις και αναζητάς χρήματα μέσω των λογαριασμών ρεύματος και της φορολογίας για να επιδοτείς τα τεράστια κέρδη».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων, υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη αγορά δεν μπορεί να ρυθμιστεί με όρους ελεύθερης αγοράς», και πως «απαιτείται η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών, η ενίσχυση της κρατικής φαρμακαποθήκης, και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της παραγωγής φαρμάκων, ακόμα και από τον στρατό, χωρίς ταμπού».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood