[VID] Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: “Η Ε.Ε. επιβάλλεται να επιδείξει συνέπεια ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει”

Αύριο στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής το θέμα της συνεχιζόμενης παραβατικότητας της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο.
20-10-15_0001__DPT7362

Την αποφασιστικότητά του να τεθεί στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (που συνεδριάζει σήμερα και αύριο), το θέμα των κυρώσεων προς την Τουρκία, βάσει των δικών της αποφάσεων και δεδομένης της συνεχιζόμενης παραβατικής συμπεριφοράς της γείτονος απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο, διεμήνυσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσερχόμενος στις εργασίες της Συνόδου, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε χαρακτηριστικά: “Δυστυχώς η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική της και επιθετική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή – εφόσον συνεχιστεί – να έχει τις ανάλογες συνέπειες”. 

[VID] Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: "Η Ε.Ε. επιβάλλεται να επιδείξει συνέπεια ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει"Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης έχει λάβει ήδη τη διαβεβαίωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, οτι το θέμα της προκλητικότητας της Τουρκίας θα τεθεί προς συζήτηση, μολονότι δεν συμπεριλαμβανόταν στην αρχική ημερήσια διάταξη της Συνόδου.

Εξάλλου, Μητσοτάκης και Αναστασιάδης βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και συντονισμό.

[VID] Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: "Η Ε.Ε. επιβάλλεται να επιδείξει συνέπεια ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει"

Ολόκληρη η δήλωση Μητσοτάκη:

«Η προγραμματισμένη ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής αφορούσε πρωτίστως το Brexit και την Κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς όμως η επικαιρότητα μας υποχρεώνει να προσθέσουμε και άλλα θέματα τα οποία θα χρειαστεί να συζητήσουμε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συνολικά στην Ευρώπη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του CΟVID. Η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνει, ακόμα, αρκετά καλύτερα. Θα χρειαστεί όμως απόλυτη συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι ειδικοί. Θέλω επίσης να επισημάνω ότι εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να πάρουμε πρόσθετα μέτρα τοπικού – το ξανατονίζω – τοπικού χαρακτήρα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε για να περιορίσουμε την όποια τοπική διασπορά της επιδημίας. Είχα την ευκαιρία να ζητήσω από τον Πρόεδρο Michel να προσθέσουμε στη συζήτησή μας και το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καίτοι δεν βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη. Και συμφώνησε ο Πρόεδρος Michel και το θέμα αυτό θα συζητηθεί αύριο. Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου – όπως το έκανα ήδη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος – για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Κύπρο, με την πρόσφατη έξοδο του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς και για την απαράδεκτη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα Βαρώσια, στην Κύπρο. Δυστυχώς η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική της και επιθετική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή – εφόσον συνεχιστεί – να έχει τις ανάλογες συνέπειες».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood