[VID] Μητσοτάκης: “Οραματιζόμαστε ένα καινούργιο Εθνικό Σύστημα Υγείας”

"Θα ξαναφτιάξουμε όλα τα τμήματα επειγόντων περιστατικών".
Screenshot_845

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανέφερε μεταξύ άλλων:

 • “Επαναλαμβάνω ότι μια σταθερή κυβέρνηση για την επόμενη μέρα είναι προϋπόθεση για να μπορούμε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές. Σταθερή κυβέρνηση είχαμε τέσσερα χρόνια. Κάναμε μεγάλες αλλαγές, διαχειριστήκαμε κρίσεις. Και στον βαθμό που οι πολίτες επιβράβευσαν, παρά τις δυσκολίες, παρά τα λάθη, αυτή την τετραετία, δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα αλλάξουμε την συμπεριφορά μας την επόμενη τετραετία.
 • Έχετε δίκιο, όμως, να επισημαίνετε ότι υπάρχει όντως ένα συνταγματικά καθορισμένο όριο, αυτό των 180 βουλευτών, το οποίο θα επέτρεπε, εάν το είχε ένα κόμμα, να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Δύο πράγματα να πω επ’ αυτού:
  • Πρώτον, θεωρώ ότι το 180, πρακτικά, ειδικά σε μία βουλή που μάλλον θα μπουν περισσότερα κόμματα, είναι ένας ανέφικτος στόχος.
  • Αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου. Το Σύνταγμα το ίδιο μέσα στη σοφία του επιβάλει εκ των πραγμάτων διακομματικές συνεννοήσεις για να μπορούμε να πετύχουμε τους 180 βουλευτές και να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που το ίδιο το Σύνταγμα ζητά από τη Βουλή μία αυξημένη πλειοψηφία για να πετύχουμε αυτές τις αλλαγές.
 • Άρθρο 16Η βασική θέση αφετηρίας είναι μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμιααλλά η ακριβής διατύπωση του άρθρου 16 θα πρέπει προφανώς να είναι αντικείμενο συνεννόησης και ευρύτερης συναίνεσης, γιατί -όπως σας είπα- χρειαζόμαστε 180 βουλευτές.
 • Εθνικό Σύστημα Υγείας, μεγάλη προτεραιότητα για την επόμενη μέραΕκεί είχαμε ένα πραγματικό άλλοθι. Είχαμε την πανδημία, η οποία δεν μας επέτρεψε εν μέσω κρίσης να κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Πρέπει να τις κάνουμε τώρα.
  • Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχουν τέτοιοι χρόνοι αναμονής για ένα τακτικό χειρουργείο. Και να πρέπει οι άνθρωποι να καταφεύγουν είτε σε ιδιωτικές κλινικές είτε, ακόμα χειρότερα, σε άλλους τρόπους, φακελάκι, για να μπορούν να επιταχύνουν το χειρουργείο τους.
  • Πρέπει να διορθωθούν οι υποδομές μας στα Τμήματα Επειγόντων.
  • Εμείς χρησιμοποιήσαμε, πράγματι, και ιδιωτικές κλινικές για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των ράντζων. Και σε ένα βαθμό το καταφέραμε. Ο πολίτης, από τη στιγμή που η υπηρεσία την οποία παρέχουμε είναι δημόσια και δωρεάν, φαντάζομαι ότι προτιμάει να πάει σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο, από τη στιγμή που δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ, από το να είναι σε ένα διάδρομο και σε ένα ράντζο ενός δημόσιου νοσοκομείου.

Εμείς, όμως, οραματιζόμαστε ένα καινούργιο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα ξαναφτιάξουμε όλα τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και ξέρετε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση σήμερα στα ΤΕΠ. Θα ξαναφτιάξουμε κέντρα υγείας, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στα προγράμματα πρόληψης. Θα ενισχύσουμε τον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού. Όλα αυτά συνθέτουν ένα συνολικό σχέδιο”.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood