“Οι αυξήσεις στις συντάξεις θα γίνουν από τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2017”, υπενθύμισε η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και Εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σ/ν του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις», Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας της: 

“- Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι με το παρόν νομοσχέδιο εξορθολογίζει το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα και να στηρίξει – όπως ισχυρίζεται – τους αδύναμους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μακροχρόνια άνεργους.

– Είναι οξύμωρο γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη:

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εκκρεμότητες, αυτές παραμένουν: 120.000 στις επικουρικές συντάξεις, 55.000 στα εφάπαξ και πάνω από 70.000 που ακόμα εκκρεμούν στις παράλληλες συντάξεις.

Το παρόν σ/ν είναι ένα συνονθύλευμα από αποσπασματικές διατάξεις. Έχει έντονο προεκλογικό χαρακτήρα και εκεί βασίζονται οι περισσότερες διατάξεις, τις οποίες μπορούμε να κατατάξουμε σε τρεις κατηγορίες:

  1. Σε μια σειρά από ρυθμίσεις για ειδικές, περιορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων, σε θετική κατεύθυνση.

Ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι εξορθολογίζουν το ασφαλιστικό σύστημα.

  1. Σε μία σειρά ρυθμίσεων που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αφορούν τη στήριξη της κοινωνίας και των μικρομεσαίων και των πιο αδύναμων, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ευάλωτες ομάδες, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι μικρομεσαίοι.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

– Θεσμοθετείται μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση 250 για τις γιορτές, όταν η κυβέρνηση έχει στερήσει στους χαμηλοσυνταξιούχους τη 13η σύνταξη, η οποία σημειωτέον ήταν 980 εκατ. . Έχει στερήσει λοιπόν 3 δις. αυτά τα 3 χρόνια από τους συνταξιούχους και συνολικά τα 250 που θα δώσει, υπολείπονται του ποσού της 13ης σύνταξης.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι υπάρχει μία μεγάλη αδικία, καθώς συνταξιούχοι που περιμένουν ακόμα τη σύνταξή τους και χωρίς δική τους ευθύνη είναι στις εκκρεμείς συντάξεις, στερούνται, ενώ δικαιούνται και το έχει επισημάνει και ο Συνήγορος του Πολίτη, ακόμα και αυτού του μικρού επιδόματος των 250€.

-Ταυτόχρονα, όσον αφορά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η κυβέρνηση είναι υπόλογη, γιατί στην πραγματικότητα, όπως αναδείχθηκε στη συζήτηση στην Επιτροπή, η κυβέρνηση υποεκτελεί τον κοινωνικό προϋπολογισμό. Ενώ δίνει αυτό το έκτακτο επίδομα, με τις επιλογές της τους προηγούμενους μήνες έβγαλε από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ή από το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο χιλιάδες πολίτες που αυτή τη στιγμή ζουν στη φτώχεια. Στην ουσία έχει περιορίσει τις τακτικές επιδοτήσεις, τα τακτικά επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας και έρχεται τώρα να τα αντισταθμίσει με ένα εφάπαξ ύψους 250€. Για αυτόν το λόγο, έχουμε καταθέσει δύο τροπολογίες και εδώ θα φανεί αν θέλετε έστω και λίγο να στηρίξετε τις πιο ευάλωτες ομάδες. Γιατί έχουν βγει από τα επιδόματα;

α) Γιατί έχουν αυξηθεί οι αντικειμενικές αξίες και με αυτό τον τρόπο, που είναι τελείως πλασματικός, δεν εμπίπτουν στο ελάχιστο επίδομα αλληλεγγύης και

β) Λόγω του επιδόματος τέκνου, επίσης θεωρείται ότι έχει αυξηθεί το εισοδηματικό όριο και εξαιρούνται.

Πρόκειται για εμπαιγμό για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και η κυβέρνηση οφείλει να το αντιμετωπίσει και να δεχθεί τις τροπολογίες μας.

Όσον αφορά τους μακροχρόνια ανέργους:

Η πραγματικότητα είναι ότι τα 250θα τα πάρουν μόνο 100.000 από τους 500.000 μακροχρόνια ανέργους που είναι αυτή τη στιγμή εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ, τον πρώην ΟΑΕΔ. Και αυτό δεν είναι τυχαίο και αποδεικνύει ότι τίποτα από όσα κάνει αυτή η κυβέρνηση δεν είναι τυχαίο. Σε έναν τόσο δύσκολο χειμώνα, στις γιορτές 400.000 μακροχρόνια άνεργοι δεν θα έχουν καμία απολύτως βοήθεια.

Σε ό,τι αφορά τους μικρομεσαίους, τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει προτεραιότητα.

Τι φέρνει εδώ;

α) Μονιμοποιεί την μείωση, κατά 3%, των ασφαλιστικών εισφορών, που είχε κάνει την περίοδο της πανδημίας. Ο εμπαιγμός όμως που υποκρύπτεται σχετίζεται με το γεγονός ότι από το νέο έτος θα αυξηθούν, με επιλογή της κυβέρνησης, κατά 8% οι ασφαλιστικές εισφορές. Είναι μία κοροϊδία αυτό που φέρνετε!

Η θέση μας είναι σαφής. Να παγώσει η αύξηση του νέου έτους όσο διαρκεί αυτή η τρομακτική οικονομική και κοινωνική κρίση, μέχρις ότου να μπορεί να σταθεί η πραγματική οικονομία.

β) Παραγραφή αξιώσεων στον ΕΦΚΑ από 20ετία σε 10ετία. Υπάρχει απόφαση του ΣτΕ και θεωρούμε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση. Η κυβέρνηση όμως το έχει αναδείξει παραπλανητικά ως γενική παραγραφή που αφορά όλους.

Η αλήθεια είναι ότι αφορά μόνο αυτούς που δεν έχουν βεβαιωμένη οφειλή από το ΚΕΑΟ. Όπου υπάρχει ειδοποίηση από το ΚΕΑΟ δεν ισχύει αυτή η παραγραφή.

Στην πραγματικότητα αφορά 250 εκατ. σε ένα “ωκεανό” οφειλών στον ΕΦΚΑ 43 δις €.

Εμείς λέμε ότι χρειάζεται μία γενναία ρύθμιση των χρεών αυτήν την περίοδο για τους μικρομεσαίους και τους επαγγελματίες. Οφείλετε να πάρετε αυτά που οφείλουν οι “μεγαλοκαρχαρίες” του συστήματος, οι μεγαλο-οφειλέτες, οι μπαταχτσήδες που μένουν αλώβητοι από την κυβέρνηση της ΝΔ και να στηρίξετε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

γ) Ρύθμιση των οφειλών.

Μέχρι σήμερα ίσχυαν οι 12 δόσεις. Εμείς μετ’ επιτάσεως, όλα αυτά τα χρόνια, από την κρίση της πανδημίας, λέμε ότι πρέπει να αυξηθούν οι δόσεις. Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε και έκανε ρύθμιση 120 δόσεων το 2019 δίνοντας μία μεγάλη ανάσα εκείνη την περίοδο.

Έρχεστε λοιπόν σήμερα, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και εναρμονίζετε με τα ισχύοντα στην εφορία, τις 12 σε 24 δόσεις. Θετικό, αλλά δεν είναι αυτό το μέτρο που θα ανακουφίσει τους χιλιάδες μικρομεσαίους επαγγελματίες που κλείνουν τα μαγαζιά τους γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Μπορεί να ωφελήσει μία μικρή μερίδα πολιτών, που χρωστά κάτω από 5.000. Για όποιον χρωστάει πάνω από αυτό το ποσό, στην ουσία δεν μπορεί να λειτουργήσει και να εφαρμοστεί γιατί δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν και τη ρύθμιση και να είναι ενήμεροι στις μηνιαίες οφειλές τους.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι καθαρή. Χρειάζεται μία γενναία ρύθμιση 120 δόσεων, με μείωση ενός μέρους του ασφαλιστικού κεφαλαίου χωρίς να επηρεαστούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Όλα τα άλλα είναι αναποτελεσματικά, απλά για να δείξετε ότι κάτι κάνετε.

  1. Απαράδεκτες διατάξεις του νομοσχεδίου, απόρροια του δογματισμού και της ιδεοληψίας του νεοφιλελευθερισμού, αλλά και βαθιές σκοπιμότητες του «επιτελικού κράτους»:

α) Η 1η από αυτές τις διατάξεις είναι προκλητική και ντροπή. Αφορά την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 7 έτη στο δημόσιο για όσους έχουν ήδη κατοχυρώσει ή πρόκειται να κατοχυρώσουν μειωμένη σύνταξη, στην 25ετία, μέχρι το 2012. Κάτι τέτοιο, ούτε οι θεσμοί δεν ζήτησαν στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2016! Αφορά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που είχαν αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα. Κυβερνητικός εμπαιγμός! Ο κ. Τσακλόγλου, από το βήμα της Βουλής, είχε διαβεβαιώσει επανειλημμένως οτι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πειράξει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Και τί έκανε; Έθεσε ερώτημα στο ΝΣΚ, ως μη όφειλε, γιατί δεν είχε πίεση από κανέναν να το κάνει, και “πάτησε” στη γνωμοδότηση του ΝΣΚ για να φέρει αυτή τη διάταξη, που μάλιστα δεν τον δεσμεύει!

Νομίζουμε ότι υποκρύπτει  σκοπιμότητα. Δεν είναι μόνο η ιδεοληψία και ο κοινωνικός αυτοματισμός χωρίς αντικείμενο μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα εδώ. Υποκρύπτεται η στόχευση να ανοίξει ξανά η συζήτηση για τα όρια της ηλικίας συνταξιοδότησης.  Δεν θα προλάβει όμως αυτή η Κυβέρνηση να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση, γιατί ο ελληνικός λαός στις εκλογές θα ψηφίσει για πολιτική αλλαγή και μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση, που θα αποκαταστήσει ένα δίκαιο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα και θα καταργήσει κάθε αντικοινωνική και αντιασφαλιστική ρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ.

β) Ένα άλλο απαράδεκτο κομμάτι του νομοσχεδίου έχει να κάνει με το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Πρόκειται για ένα Ταμείο στο οποίο δεν συνεισφέρει ο κρατικός προϋπολογισμός. Χρηματοδοτείται μόνο από τις εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι ένα υγιές Ταμείο. Αξιοποιεί την περιουσία του χωρίς ελλείμματα. Έχει μάλιστα ακίνητα φιλέτα στην ιδιοκτησία του και παραδοσιακά κτίρια στην Αθήνα.

Το σ/ν παρεμβαίνει στη διοίκησή του, θεσμοθετεί έναν πανίσχυρο διοικητή ο οποίος δεν εκτελεί ό,τι λέει το διοικητικό συμβούλιο, υπαγορεύει στο διοικητικό συμβούλιο με μία στόχευση: να βάλετε χέρι στην ακίνητη και κινητή περιουσία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων για να την εκποιήσετε. Δεν είναι Ασφαλιστικό Ταμείο. Είναι ένα Μετοχικό Ταμείο που λειτουργεί 156 χρόνια και βασίζεται στις εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων. Ούτε οι θεσμοί δεν είχαν θέσει θέμα όσον αφορά στα ζητήματα λειτουργίας του ταμείου και της περιουσίας του.

γ) Η τρίτη απαράδεκτη διάταξη αφορά στην ΔΥΠΑ  (πρώην ΟΑΕΔ).

Είχαν γίνει παρεμβάσεις με προηγούμενο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη και τώρα έρχεται να ολοκληρώσει τη χειραγώγηση της ΔΥΠΑ, ενισχύοντας τις αρμοδιότητες του διοικητή. Στο πρώτο νομοσχέδιο είχαν βγάλει τους κοινωνικούς εταίρους. Τώρα γίνεται πανίσχυρος ο διοικητής σε όλες τις αποφάσεις.

Μην ξεχνάμε ότι η ΔΥΠΑ πρόκειται να αξιοποιήσει, να ασχοληθεί με τον πακτωλό των χρημάτων που αφορούν τα θέματα κατάρτισης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ταυτόχρονα, ενώ θεσμοθετούν ένα πανίσχυρο διοικητή, καταργούν και τον κυβερνητικό επίτροπο που υπάρχει ως τώρα στο διοικητικό συμβούλιο, ο οποίος είχε την ευθύνη του ελέγχου της νομιμότητας των αποφάσεων. Νομίζω ότι οι προθέσεις είναι σαφείς.

– Οι ρυθμίσεις τυο νομοσχεδίου είναι αναντίστοιχες, αποσπασματικές, είναι προεκλογικού χαρακτήρα. Ο ελληνικός λαός δεν ξεγελιέται με τέτοιου είδους πυροτεχνήματα και αναποτελεσματικές ρυθμίσεις χωρίς περιεχόμενο. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι κοινωνικά αδύναμοι, οι νέοι θέλουν ουσιαστική πολιτική αλλαγή και μια ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση”.