[VID] Κομοτηνή | Αίθουσες νέας τεχνολογίας σε τρία σχολεία από την Ένωση “Μαζί για το Παιδί” και τη Skroutz

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» βρίσκεται σταθερά δίπλα στα παιδιά των ακριτικών περιοχών, και με την πολύτιμη υποστηρίξη της Skroutz εξόπλισε τεχνολογικά τέσσερις αίθουσες ρομποτικής-πληροφορικής σε σχολεία της Κομοτηνής και του Σουφλίου.
article_big_mazigiatopadi-skroutz-1

Η συνέργεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» με τη Skroutz θα βοηθήσει την τρέχουσα σχολική χρονιά 835 παιδιά, ενώ σε βάθος πενταετίας υπολογίζεται να ωφεληθούν περισσότερα από 4.000 παιδιά.

Η πρωτοβουλία εισάγει τους μαθητές της Θράκης από τη νηπιακή ηλικία στον ψηφιακό εγγραμματισμό και στην ανάπτυξη της μαθηματικής και κριτικής σκέψης.

Καλύπτοντας τις ανάγκες των ακριτικών σχολείων

Στο 3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, ένα από τα μεγαλύτερα Γενικά Λύκεια της Κομοτηνής, με περισσότερους από τετρακόσιους μαθητές, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με τη Skroutz δημιούργησε ένα νέο εργαστήριο πληροφορικής-ρομποτικής, δυναμικότητας δεκαπέντε θέσεων. Σκοπός της ενέργειας είναι η συμμετοχή περισσότερων μαθητών στην ομάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού του σχολείου και η ενθάρρυνσή τους στην ανάπτυξη νέων πολυπλοκότερων project.

Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής αναβαθμίστηκε το εργαστήριο πληροφορικής-ρομποτικής με σύγχρονα laptops και ενισχύθηκε με επιπλέον kits ρομποτικής που συμβάλλουν στην εξοικείωση περισσότερων μαθητών με την πληροφορική και τη ρομποτική. Παράλληλα εξοπλίστηκαν τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας με διαδραστικούς πίνακες για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μαθητών.

Στο 12ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, ένα από τα πολυπληθέστερα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας, προσφέρθηκαν kits ρομποτικής, ενώ παράλληλα εγκαταστάθηκαν δύο σύγχρονα διαδραστικά συστήματα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου νηπιαγωγείου.

Επιπλέον, εμπλουτίστηκε με έντεκα kits ρομποτικής και ένα laptop η αίθουσα ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου, που δημιουργήθηκε κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά με την ευγενική υποστήριξη της Skroutz. Με τη νέα δωρεά καλύπτονται οι ανάγκες περισσότερων μαθητών, ενώ παράλληλα το εργαστήρι θα λειτουργεί ως ένας κόμβος δικτύωσης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών των δημοτικών σχολείων όμορων.

Στόχος και οφέλη της δράσης

Η κοινή δράση του «Μαζί για το Παιδί» και της Skroutz στοχεύει στην ενίσχυση με σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό δημόσιων σχολείων και στη δημιουργία αιθουσών πληροφορικής και STEM με σκοπό οι εκπαιδευτικές κοινότητες των ακριτικών περιοχών να έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε νέες τεχνολογίες, να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες, αλλά και να αναπτύξουν σχέσεις με φορείς και εθνικά και διεθνή εκπαιδευτικά δίκτυα. Οι αίθουσες νέων τεχνολογιών συμβάλλουν στην αύξηση της συγκέντρωσης των μαθητών μέσω της οπτικοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού, ενθαρρύνουν τη διάδραση, ενώ παράλληλα καλλιεργούν το κοινωνικό και συναισθηματικό κομμάτι τους, βοηθώντας τους να αναπτύξουν δεξιότητες γνώσης και ζωής.

Η Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Εθελοντισμού της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Τατιάνα Μουλούλη, σημειώνει: «Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Skroutz που για δεύτερη συνεχή χρονιά ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμά μας να δημιουργήσουμε βιώσιμες προοπτικές για τις εκπαιδευτικές κοινότητες της ακριτικής Θράκης. Οραματιζόμαστε τη λειτουργία σύγχρονων και ανοιχτών σχολείων στην κοινωνία, στον ψηφιακό αλφαβητισμό και στην καλλιέργεια υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων ώστε οι ακρίτες μαθητές να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται».

Η Chief Marketing Officer της Skroutz, Θάλεια Γελαδάκη, αναφέρει: «Στη Skroutz πιστεύουμε πως η τεχνολογία και η εκπαίδευση οφείλουν να πηγαίνουν χέρι-χέρι και πως η πρόσβαση σε αυτήν πρέπει να παρέχεται απρόσκοπτα σε όλους. Οι ρομποτικές αίθουσες αποτελούν για εμάς ένα σημαντικό έργο που με τη βοήθεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έγινε πράξη με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood