Αισιόδοξος για την προοπτική επαναλειτουργίας του εργοστασίου της Shelman στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των τοπικών φορέων στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, και μετά από ερώτηση του ταμία του τοπικού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Γιώργου Χατζηαθανασίου.

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενεργού επενδυτικού ενδιαφέροντος, επεσήμανε ότι “είμαστε σε καλό δρόμο”, και διαβεβαιώνοντας ότι το ζήτημα το παρακολουθεί τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και το πρωθυπουργικό, εκτίμησε χαρακτηριστικά οτι “από τη στιγμή που υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ξαναβάλουμε μπροστά αυτή τη βιομηχανία και να ξαναδημιουργήσουμε θέσεις εργασίας”.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Χατζηαθανασίου:

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου. Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, είναι ζωντανό, είναι ενεργό, είμαστε σε καλό δρόμο, το παρακολουθώ προσωπικά. Είναι μεγάλη προίκα για την περιοχή να μπορέσει να ξαναβάλει μπρος αυτή η βιομηχανία. Θα πω οτι είμαστε σε καλό δρόμο, έχω ενημέρωση από τον υπουργό, το παρακολουθεί κεντρικά το πρωθυπουργικό γραφείο, κι από τη στιγμή που υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον, πιστεύω οτι θα μπορέσουμε να την ξαναβάλουμε μπροστά, να ξαναδημιουργήσουμε θέσεις εργασίας“.