[VID] Ιλχάν Αχμέτ: Γιατί υπερψήφισα τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών πλην του άρθρου 11

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ υπερψήφισε δια επιστολικής ψήφου επί της αρχής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για τον γάμο ζευγαριών ομοφυλόφιλων ατόμων, ωστόσο καταψήφισε το άρθρο 11 που αφορά στην τεκνοθεσία.
ΙΛΧΑΝ-ΒΟΥΛΗ-3-Αντίγραφο

Η επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, και το βίντεο με τη σχετική δήλωσή του:

“Κύριε Πρόεδρε. Σας γνωστοποιώ ότι στην ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί, σύμφωνα με το άρθρο 70A του Κανονισμού της Βουλής, του νομοσχεδίου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», ψηφίζω επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων, ΝΑΙ, εκτός του άρθρου 11 όπου ψηφίζω ΟΧΙ. Με τιμή Ιλχάν Αχμέτ”.

Βίντεο-δήλωση

“Με γνώμονα τη συνείδησή μου και το συμφέρον της ευρύτερης κοινωνίας, αποφάσισα να στηρίξω με την ψήφο μου στη Βουλή την Ισότητα στον πολιτικό γάμο, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου, που αφορά τη δυνατότητα όλων των ζευγαριών στη χώρα μας που θέλουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο, να μπορούν να το πράξουν χωρίς να δεσμεύονται από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Για τους ίδιους λόγους, και με βάση τον αξιακό μου κώδικα, επέλεξα να καταψηφίσω το άρθρο 11 που ιδρύει μελλοντική πιθανότητα στην τεκνοθεσία. 

Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπ’ όψη και τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θεώρησα ότι η αποχή δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για έναν πολιτικό που αναμετράται με τη συνείδησή του. 

Συνέδεσα όλη την πολιτική μου διαδρομή με τον αγώνα για την πολιτική και την κοινωνική χειραφέτηση της Μειονότητας στη Θράκη και την κατάκτηση των δικαιωμάτων της σε μια Πολιτεία ευρωπαϊκή και φιλελεύθερη που λειτουργεί χωρίς εξαιρέσεις, απαλλαγμένη από τις διχαστικές λογικές του εσωτερικού εχθρού που μας ταλαιπώρησαν για δεκαετίες. 

Θα ήμουν ανακόλουθος με αυτές μου τις απόψεις, εάν σε μεγάλες κοινωνικές τομές και μεταρρυθμίσεις στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για μια άλλη κατηγορία συμπολιτών μας, επέλεγα να σιωπήσω ή να αρνηθώ. 

Σέβομαι, ωστόσο, όλους εκείνους που είναι επιφυλακτικοί έως και αρνητικοί σε μια τέτοια εξέλιξη, φοβούμενοι ότι αυτή  αντιστρατεύεται τις παραδοσιακές δομές της οικογένειας και της θρησκείας μας. Θα είμαι πάντα δίπλα τους για να συνομιλώ μαζί τους και να δίνω τις μάχες μου για ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης στη Θράκη, κάτι που αξίζει σε όλους τους συμπολίτες μου ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, την καταγωγή, τον πολιτισμό ή τη σεξουαλική τους ταυτότητα”.  

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood