Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» του Υπουργείου Πολιτισμού, και σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, γνωστοποιεί την πραγματοποίηση στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, της μουσικής παράστασης “Στα όνειρα των ποιητών”.

Η μουσική παράσταση «Στα όνειρα των ποιητών», σε σύλληψη, σύνθεση και μουσική διδασκαλία της Φένιας Χρήστου, είναι βασισμένη στην ποίηση του Κωστή Παλαμά και άλλων
Ελλήνων και ξένων ποιητών. Η προσωπική διαδρομή της μουσικού Φένιας Χρήστου και η συνάντησή της με την ποίηση, καταλήγουν σε μια νέα μουσικοποιητική παράσταση. Ένας κύκλος μελοποιήσεων και πρωτότυπων συνθέσεων, εναλλάσσεται με δραματοποιημένες αναγνώσεις ποιημάτων σε μια παράσταση με χαρακτήρα δροσερό, ερωτικό, νεανικό, και στιγμές-στιγμές σατιρικό ως προς τον έρωτα και τα όσα προκαλεί σε εμάς τους ανθρώπους. Το έργο του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά αποτελεί τον κύριο ποιητικό κορμό έμπνευσης της μουσικού, που πλαισιώνεται από συμπληρωματικό υλικό Ελλήνων και ξένων ποιητών, νεότερων και σύγχρονων.

Την δραματοποίηση και την επιλογή των συνδετικών κειμένων, επιμελείται ο συγγραφέας-μεταφραστής Κώστας Κουτσουρέλης, ενώ το μυσταγωγικό σκηνικό ολοκληρώνουν οι φωτισμοί του Αλέξανδρου Πολιτάκη.

Ερμηνεύουν δύο ηθοποιοί και τρεις μουσικοί επί σκηνής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη-Σύνθεση-Μουσική διδασκαλία: Φένια Χρήστου.
Δραματοποίηση-Επιλογή συνδετικών κειμένων: Κώστας Κουτσουρέλης.
Φωτιστικός σχεδιασμός: Aλέξανδρος Πολιτάκης.
Ηθοποιοί: Σπυρίδων Ξένος, Χρήστος Τζιώτας.
Μουσικοί: Φένια Χρήστου (πιάνο, τραγούδι), Στέλλα Τέμπρελη (βιολοντσέλο), Σάκης Λάιος
(κρουστά, πνευστά, πλήκτρα).

471a644cΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

  • Οι παραστάσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το
    μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο πρέπει να καταβληθεί το αντίτιμο της εισόδου, το οποίο για το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας ανέρχεται στα 3 € το ακέραιο, 2 € το μειωμένο. Εισιτήρια θα διατίθενται την ημέρα της παράστασης στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας από τις 19:30, και θα επιδεικνύεται μαζί το δελτίο εισόδου/προκράτηση θέσης. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ στον σύνδεσμο: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/sta-onira-ton-piiton-apo-to-kratiko-theatro-voriou-ellados-
    3/
  • Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.
  • Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του (ΚΥΑ αρ. Δ1α/Γ.Π. οικ/44076, ΦΕΚ 2798/Β/11-7-2020).
  • Μέγιστος αριθμός θεατών: 170 άτομα.
  • Πληροφορίες: 2531022411 Κώστας Γριζουλάκης, αρχιφύλακας ΕΦΑ Ροδόπης.
  • Η παράσταση θα δοθεί στις 29 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο, με ώρα προσέλευσης 19:30, και ώρα έναρξης 20:00.