[VID] Γ. Κατρούγκαλος: “Ποτέ δεν προτείναμε στη διακομματική άμεση εκλογή μουφτή”

"Είχαμε θέσει ως κοινό στόχο την επιλογή του μουφτή από ένα ευρύτερο σώμα το οποίο και να μην ελέγχεται από κανέναν εξωτερικά - και καταλαβαίνετε τι λέω - και να έχει την αποδοχή της μειονότητας".
244521542_2385447521591025_355783246259593613_n
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο εκδήλωσης της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον πρώην υπουργό, τομεάρχη εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιπρόεδρο της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, Γιώργο Κατρούγκαλο.
Στο επίκεντρό της βρέθηκαν μεταξύ άλλων, οικονομικά θέματα, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, καθώς και το αναμενόμενο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής, η τελική επίδοση του οποίου στον πρόεδρο της βουλής παρατάθηκε και ορίστηκε για τις 30 Νοεμβρίου.
“Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα μιας ενεργητικής και πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής που θα υπηρετεί με σοβαρότητα και αξιοπιστία τα συμφέροντα της πατρίδα μας”, υπογράμμισε ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε μεταξύ άλλων:

“Το Ταμείο Ανάκαμψης να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”

“Στόχος μας είναι τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης να γίνουν αντικείμενο ενίσχυσης, και ενός νέου αναπροσανατολισμού της ανάπτυξης της χώρας, και φυσικά και στην περιοχή της Θράκης. Όχι όπως θέλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να ενισχυθούν μόνο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Μέριμνά μας είναι να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις“.

Η διακομματική να χαράξει στρατηγική ανάπτυξης της Θράκης

“Θέλουμε όλα αυτά να αποτυπωθούν στο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη”, συνέχισε, και πρόσθεσε: “Το πόρισμα για τη Θράκη θα πρέπει να αναφέρεται στη γενικότερη στρατηγική που πρέπει να εφαρμόσουμε στην περιοχή, και όχι να γίνει ένας κατάλογος έργων. Εμείς πιστεύουμε ότι οι βασικοί στόχοι θα πρέπει να είναι η οικονομική αναβάθμιση και ανάπτυξη της Θράκης, αλλά και ένας γενικότερος στόχος που αφορά το περιβάλλον, τη βελτίωση του τρόπου ζωής, να γίνει η Θράκη ένας τόπος που να χαίρεσαι να ζεις. Να υπάρχει προσανατολισμός στη γνώση με τη μεγαλύτερη αξιοποίηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Θα μπορούσε για παράδειγμα η Θράκη να είναι πιλοτική περιοχή εφαρμογής του δικτύου 5G”.

[VID] Γ. Κατρούγκαλος: "Ποτέ δεν προτείναμε στη διακομματική άμεση εκλογή μουφτή"“Εμείς θέλουμε μεγαλύτερη χρηματοδότηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”

Αναφορικά με τον ρόλο του Δημοσίου στα μεγάλα projects και τη χρηματοδότηση του επιχειρείν, τόνισε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θέλει την παρέμβαση του δημοσίου. Και τη συμμετοχή του. Όπως για παράδειγμα δείτε τι έγινε με τη ΔΕΗ. Εμείς θέλουμε βασικά δίκτυα και υποδομές να είναι υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. Υπάρχει διαφορετική άποψη για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Εμείς θέλουμε τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση να την έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι παραγωγικοί φορείς πρέπει να έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο και τα πολιτικά κόμματα θα καταθέσουν τις προτάσεις”.

“Η Ευρώπη πρέπει να έχει μια στρατηγική αυτονομία στην άμυνά της”

Σχετικά με την Ελληνο-Γαλλική αμυντική συμφωνία και την αναδυόμενη συζήτηση για την ενιαία άμυνα της Ε.Ε., υπογράμμισε: Η Ευρώπη πρέπει να έχει μια στρατηγική αυτονομία στην άμυνά της. Δεν θεωρούμε πρόβλημα την παροχή διευκολύνσεων σε πολεμικά πλοία στα λιμάνια και σε αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Γαλλίας για την υλοποίηση της συμφωνίας. Αν αυτές οι διευκολύνσεις πάρουν άλλο χαρακτήρα, θα πρέπει να έρθει καινούρια συμφωνία στη Βουλή”.

“Ποτέ δεν προτείναμε στη διακομματική άμεση εκλογή μουφτή”

Όσον αφορά το μουφτειακό ζήτημα, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα θεσμικά θέματα της διακομματικής, “είχαμε φτάσει σε πολλά σημεία συγκλίσεων”, σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, και συμπλήρωσε: Ποτέ δεν προτείναμε στην επιτροπή άμεση εκλογή του μουφτή. Είχαμε θέσει ως κοινό στόχο η επιλογή του μουφτή να γίνεται με τέτοιο τρόπο που να έχει και την αποδοχή της μειονότητας. Και γι’ αυτό είχαμε προτείνει την πρότασή του (σ.σ. του μουφτή) και τελική επιλογή από τον υπουργό παιδείας, από ένα ευρύτερο σώμα το οποίο και να μην ελέγχεται από κανέναν εξωτερικά – και καταλαβαίνετε τι λέω – και να έχει την αποδοχή της μειονότητας. Αυτή ήταν η πρόταση στην οποία υπήρχαν συγκλίσεις, στην οποία είχαμε συμφωνήσει στο προεδρείο, και αυτό σε γενικό βαθμό αποτυπώνεται και στο πόρισμα της επιτροπής. Ο λόγος που υπήρξαν συγκλίσεις είναι οτι το αντιμετωπίσαμε όλοι όπως πρέπει, ως εθνικό θέμα, ως θέμα που αφορά τον τρόπο με τον οποίο συμπολίτες μας, Έλληνες πολίτες, θα πρέπει να έχουν την αντιμετώπιση που τους πρέπει”. 

πηγή: dodekamemia.gr

επιμέλεια: inkomotini.news

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood