[VID] Ευρ. Στυλιανίδης: “Γιατί θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια”

Τα επιχειρήματά του, το "καρφί" για το "μασάζ" στους κυβερνητικούς βουλευτές, η μελέτη του Yale, η στάση του πρωθυπουργού επί του θέματος, και το...«Υπουργείο Θράκης».
Screenshot_567

“Ίσως θα έπρεπε να κάνουμε αυτή την κουβέντα λίγο νωρίτερα. Καλό είναι να συνδιαμορφώνεις, για να δεσμεύεις κιόλας. Όταν διαμορφώνεις πρώτα, και μετά πας να πείσεις, τότε δεν ξέρω…”. Με αυτή τη φράση στην αρχή της σημερινής συνέντευξής του στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” στο OPEN, ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, εξέφρασε κατ΄ αρχήν τη διαφωνία του με το “μασάζ” του Μαξίμου στους κυβερνητικούς βουλευτές εν όψει του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ατόμων, και ακολούθως, με αξιακά, πολιτικά και νομικά επιχειρήματα, εξήγησε γιατί θα καταψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο.  

“Ακούω όλες τις απόψεις, αλλά αυτά τα θέματα, τα αξιακά, δεν πρέπει να τα προσεγγίζουμε, ούτε με την ακτιβιστική λογική των δικαιωματιστών, ούτε με ακραία ψηφοθηρική λογική που χρησιμοποιούν κάποιοι για να αποκτήσουν έρεισμα στην κοινωνία. Χρειάζεται νηφαλιότητα, ψυχραιμία, ανάλυση σε βάθος, και μια προσεκτική προσέγγιση, διότι εδώ έχουμε μια σύγκρουση: από τη μία έχουμε ένα ατομικό δικαίωμα, και από την άλλη μία κοινωνική αξία“, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, και χαρακτήρισε νομικά λάθος την άποψη οτι μπορεί να νομιμοποιηθεί ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων αλλά όχι η τεκνοθεσία, διότι όπως όπως υπογράμμισε, “αν νομιμοποιηθεί ο γάμος, είναι θέμα χρόνου, τα ελληνικά ή τα ευρωπαϊκά δικαστήρια να νομιμοποιήσουν και το δικαίωμα της τεκνοθεσίας η οποία είναι συνιστών στοιχείο της έννοιας του γάμου, κι αυτό πρέπει να το ξέρουμε και να είμαστε και ειλικρινείς με τον κόσμο”.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα νομικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, “συμπληρώνοντας στο Σύμφωνο Συμβίωσης τα κενά οικογενειακού δικαίου που μπορεί να έχει”, όπως επεσήμανε, καθώς και στο θέμα της παρένθετης μητέρας. “Η ελληνική οικογένεια έχει επιτύχει στον ρόλο της παρά τις εξαιρέσεις. Είναι πρότυπο που δεν πρέπει να το κλονίσουμε. Στήριξε την Ελλάδα στο παρελθόν και πρόσφατα“, συμπλήρωσε, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει και το μείζον θέμα του δημογραφικού που αντιμετωπίζει τη χώρα. Εξάλλου, αναφερόμενος στη συνέντευξη Ράμφου (“Βάση της κοινωνίας η οικογένεια με πατέρα και μητέρα | Το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης καλύπτει όλα τα προβλήματα”), με τον οποίο συμφώνησε, σημείωσε πως “αυτό που προασπίζομαι είναι η παραδοσιακή ελληνική οικογένεια με τον μπαμπά και τη μαμά”, και πρόσθεσε: “Το παιδί ενός ομόφυλου ζευγαριού μπαίνει σε ένα μοντέλο οικογένειας που δεν ξέρουμε πως θα το επηρεάσει γενικότερα στον προσανατολισμό του και τον ψυχισμό του”.

Συνεχίζοντας την επιχειρηματολογία του, επικαλέστηκε μελέτη του πανεπιστημίου Yale σύμφωνα με την οποία, από το σύνολο των ομοφυλόφιλων ατόμων, εκείνα για τα οποία αποφάσισε η φύση, είναι μια μικρή μειοψηφία, ενώ η πλειοψηφία έχει προκύψει από επιλογή ή εμπειρία. “Επομένως, αν κάποιος αποφασίσει αυτή την επιλογή, δεν μπορεί να τραβήξει και τη μοίρα του παιδιού. Μόνο η αγάπη δεν φτάνει. Σε ένα παιδί που μεγαλώνει, διαμορφώνονται κοινωνικά πρότυπα και υπόκειται και σε ψυχολογική επίδραση”, σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Ερωτηθείς για τη στάση του πρωθυπουργού ο οποίος δεν θέτει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές αλλά μίλησε για “αξιοπρεπή αποχή”, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε: “Είναι πολύ σωστή η στάση του κ. Μητσοτάκη διότι δείχνει αρχηγός μεγάλου κόμματος, και ένα μεγάλο κόμμα δίνει τη δυνατότητα στους βουλευτές του σε θέματα συνείδησης να ψηφίσει ο καθένας με τη συνείδησή του. Αν προτρέπει σε κάτι, αυτό είναι το να το ψηφίσουμε”.

Τέλος, στο σχετικό “πείραγμα” των δημοσιογράφων, και ενώ δεν του έχει ανατεθεί κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο, απάντησε: “Είμαι υπουργός της Θράκης, αγωνίζομαι για τον τόπο μου”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood