[VID] Δωρεάν στέγαση φοιτητριών στην Αθήνα από τη ΧΕΝ Ελλάδος

Για φοιτήτριες πανεπιστημιακών σχολών του λεκανοπεδίου Αττικής οι οποίες προέρχονται από περιοχές της περιφέρειας.
Screenshot_1055

Το Πρόγραμμα «Αθηνά» της ΧΕΝ Ελλάδος που αφορά στη δωρεάν στέγαση φοιτητριών στην Αθήνα, θα υλοποιηθεί για ένατη χρονιά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Απευθύνεται σε φοιτήτριες πανεπιστημιακών σχολών του λεκανοπεδίου Αττικής οι οποίες προέρχονται από περιοχές της περιφέρειας.

Οι ωφελούμενες προκύπτουν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως και τις 25 Αυγούστου 2023.

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική αίτηση, πληροφορίες και συχνές ερωτήσεις για το πρόγραμμα, τους όρους και προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

  • Στα Τοπικά Κέντρα της ΧΕΝ (ΧΕΝ Κομοτηνής: Σαμοθράκης 10 | Παιδική Χαρά “Παπάκια”, Πρόεδρος Άννα Μακρίδου, 6978208365).
  • Στη ΧΕΝ Ελλάδος στην ηλεκτρονική διεύθυνση stegastiko@xen.gr

[VID] Δωρεάν στέγαση φοιτητριών στην Αθήνα από τη ΧΕΝ Ελλάδος

Η φιλοσοφία του προγράμματος

Η ΧΕΝ Ελλάδος βλέποντας σε κάθε νέα γυναίκα μια ηγέτιδα του σήμερα και του αύριο, σχεδίασε το πρόγραμμα «Αθηνά» που αποσκοπεί στην προστασία και προώθηση του δικαιώματος πρόσβασης των νέων γυναικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο γνωστικό αντικείμενο που έχουν επιλέξει, δίχως τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν εξ αιτίας κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων.

Προσφέρει, εκτός από την ασφαλή και αξιοπρεπή στέγη στο διεθνών προδιαγραφών κτίριό στην Ηλιούπολη, ευκαιρίες συμμετοχής σε δραστηριότητες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης πρωτοβουλίας σε ζητήματα που τις αφορούν εξ αιτίας του φύλου και της ιδιότητάς τους. Προβλέπει ακόμη τη διασύνδεσή τους με τις εξειδικευμένες Υπηρεσίες της ΧΕΝ Ελλάδος – το Femina Support Lab | Κοινωνική Υπηρεσία, και το Femina Career Lab | Διαχείριση Σταδιοδρομίας – αφενός για την εξατομικευμένη υποστήριξή τους, και αφετέρου για τη διαχείριση της σταδιοδρομίας τους.

Από το 2013 μέχρι σήμερα περισσότερες από 130 νέες γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν ή/και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στηριζόμενες στον εν λόγω πρόγραμμα.

Η ΧΕΝ Ελλάδος, γυναικεία, εθελοντική οργάνωση, ΝΠΙΔ – Ίδρυμα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό, απευθύνεται μέσα από ποιοτικά προγράμματα και υπηρεσίες σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης, προασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματά τους επί σειρά δεκαετιών. Πρωτοστατεί με δράσεις συνηγορίας στον αγώνα για την Ισότητα των Φύλων και ασκεί πίεση για θεσμικές αλλαγές προς την ουσιαστική επίτευξή της.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood