[VID] Δήμος Κομοτηνής: Έτσι προτείνεται να γίνουν η πλατεία, το Ηρώο και το πάρκο Αγίας Παρασκευής

[VID] Δήμος Κομοτηνής: Έτσι προτείνεται να γίνουν η πλατεία, το Ηρώο και το πάρκο Αγίας Παρασκευής.
ΑΝΑΠΛΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΡΩΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Με ικανοποίηση ο Δήμος Κομοτηνής παρουσιάζει σήμερα την οπτικοποίηση της πρότασης που διαμόρφωσε η αρχιτεκτονική ομάδα Minas Kosmidis Architects για την ανάπλαση των δύο κεντρικότερων σημείων της πόλης μας, της κεντρικής πλατείας και του πάρκου της Αγίας Παρασκευής. Η πρόταση στηρίχτηκε σε απαντήσεις που δόθηκαν σε ερωτηματολόγιο που εθελοντικά σύνταξε η ομάδα του Κομοτηναίου αρχιτέκτονα, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Το πράσινο, το χρώμα, το νερό, το παιχνίδι, οι διαδρομές αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία του σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα «η πρόταση εστιάζει, κυρίως, σε παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, με στόχο την ανάδειξη των υπαρχουσών υποδομών και την επέκταση της χρήσης τους. Με κύριο σκοπό τη διατήρηση και την ενίσχυση της ταυτότητας της πόλης θέλουμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια εξέλιξης και ανάπτυξης που θέλει να επιτύχει ο Δήμος και γι’ αυτό συνθέσαμε τις πρώτες χειρονομίες αυτής της πρωτοβουλίας, σε επίπεδο ιδέας ακόμα, αλλά με την ελπίδα και την προσμονή της υλοποίησης».

[VID] Δήμος Κομοτηνής: Έτσι προτείνεται να γίνουν η πλατεία, το Ηρώο και το πάρκο Αγίας ΠαρασκευήςΟ Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε: «Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και του πάρκου της πόλης μας ήταν στις αρχικές προθέσεις της Δημοτικής αρχής. Μετά από διάλογο κλήθηκε η αρχιτεκτονική ομάδα του καταξιωμένου αρχιτέκτονα Minas Kosmidis Architects να διαμορφώσει μια πρόταση ανάπλασης των δύο αυτών σημείων. Επέλεξαν το ερωτηματολόγιο ως μέσο διαλόγου με την τοπική κοινωνία η οποία ανταποκρίθηκε θερμά καθώς συγκεντρώθηκαν 2.000 απαντήσεις.

Με βάση τις προτάσεις των πολιτών διαμορφώθηκε η πρόταση που παρακολουθείτε από σήμερα σε ειδική σελίδα που κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει το σχέδιο ανάπλασης. Η Δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται την ανάγκη των πολιτών και δη των νέων να εκφραστούν στην καθημερινότητά τους σε χώρους οικείους. Η αναβάθμιση της πλατείας και του πάρκου αξίζει σε όλους τους χρήστες γι’ αυτό και οι προσωπικές τους επιλογές- προτάσεις, όπως αποτυπώθηκαν στα ερωτηματολόγια που συγκεντρώθηκαν, με αιτήματα για υπαίθριους χώρους άθλησης, αναψυχής, ξεκούρασης, συμπεριλήφθηκαν στο σχέδιο που προτείνει η ομάδα του Μηνά Κοσμίδη. Θεωρώ ότι οι όμορφοι τόποι αξίζουν και κερδίζουν την καλύτερη συμπεριφορά των χρηστών τους κι αυτό ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε με την ανάπλαση των δύο τοπόσημων της πόλης μας που ιδιαίτερα αγκάλιασαν οι πολίτες την περίοδο των εορτών καθώς πήραν χρώμα με τον στολισμό τους».

Ο Αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Δημήτριος Καρασταύρου δήλωσε: «Στο πλαίσιο υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Κομοτηνής παρουσιάζουμε την πρόταση ενός γνωστού αρχιτέκτονα, του Μηνά Κοσμίδη, που αφορά σε lifting της κεντρικής πλατείας και του πάρκου. Ταυτόχρονα, εγκαινιάζουμε μια διαδικασία διαλόγου μεταξύ του Δήμου και των δημοτών προκειμένου να γνωστοποιηθεί η πρότασή του με σκοπό να γίνουν τα όποια σχόλια και παρατηρήσεις από τους συνδημότες μας. Στόχος μας είναι να δώσουμε χρώμα, ζωντάνια στους κοινόχρηστους χώρους, με γνώμονα τη λειτουργικότητά τους και την ασφάλεια των πολιτών».

Ακολουθεί το link του Σχεδίου Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας και του Άλσους Αγίας Παρασκευής που θα μείνει ανοιχτό στους πολίτες για δέκα μέρες:

https://neaplateia.komotini.gr/

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood